Trabzonda yüzlerce Sınıf Öğretmeni Açığı oluştu!

Trabzonda yüzlerce Sınıf Öğretmeni Açığı oluştu!

Trabzon’da özellikle ilçelerdeki bazı okullarda sınıf öğretmeni açığı meydana gelirken, okula başlayan birinci sınıf öğrencileri şimdi de sınıf değişikliği yaşamak zorunda kalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile Ekim ayı başında çok sayıda sınıf öğretmeni Alan Değişikliği yaparak branş öğretmeni oldu.mebbb.jpg

Ancak branş öğretmenlerinin yerine ayrıldıkları okula herhangi bir atama yapılmayınca o okuldaki bazı birinci sınıflar öğretmensiz kaldı. Hal böyle olunca da sene başında kura ile belirlenen sınıflara dağıtılmaya başlandı. Bazı veliler öğretmen tercihi nedeniyle uygulamaya karşı çıkarken bazıları da çocuklarının öğretmensiz kalmasına tepki gösterdi.

İl merkezinde sınıf öğretmenleri norm fazlası oluştururken çoğu ilçede sınıf öğretmeni açığı bulunuyor.

Görüşğümüz bazı sendikacılar Bakanlığın alan değişikliği uygulamasını geç yaptığını ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdürü’nün de yetersiz kaldığını vurguladılar. Trabzon İl Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı uygulamalardan bir tepki de taşımalı eğitime tabi tutulacak olan lise öğrencilerinin ihalesinin Ekim ayı sonuna sarkması. Bazı veliler, diğer illerde bu ihalelerin okullar başlamadan yapıldığına dikkat çekerken, Trabzon’da neden lise öğrencilerin taşıma işinin geç yapıldığına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Bu konuları Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç’ın dikkatine sunuyoruz.

SINIF ÖĞRETMENİ GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum