TSK 30 bin personel alımı BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

TSK 30 bin personel alımı BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

TSK 30 bin personel alımı BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

SUBAY ALIMI

En az lise mezunları subay alımı için başvuru yapabilir. Askerliğini yapmış olmak veya 36 ay içinde terhis olmak şartı bulunmuyor. Yaş şartı ise lisans mezunları 27 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1989 sonrası doğumlular), lisansüstü mezunları için de 32 yaşını bitirmemiş olmak şeklinde belirtiliyor.

ASTSUBAY ALIMI

 Astsubay adaylarında önlisans mezunları için 25 yaşını bitirmemiş olmak (1 Ocak 1991 sonrası doğumlular), lisans mezunları için ise 27 yaşını bitirmemiş olmak şeklinde yaş sınırı bulunuyor. Astsubay alımı başvurularında askerlik şartı aranmıyor.

ERBAŞ ALIMI

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımına 25 yaşını bitirmemiş adaylar başvurabilecek. Uzman erbaş alımında askerlik şartı ise devam ediyor. Adayların 25 Kasım 2013 tarihinden sonra, yani son 3 yıl içerisinde askerlik hizmetinden terhis olmuş olmaları gerekiyor.

BAŞVURULARDA REKOR KATILIM!

En az lise mezunu uzman çavuş, sözleşmeli er ve erbaş alımları için toplam 19 bin ALIM OLACAK  ve bu alımlar için şu ana kadar 134 bin başvurunun olduğu belirtildi.

Ayrıca ön lisans ve lisans mezunu astsubay, subay ve askeri öğrenci alımları için de 11 bin ALIM OLACAK ve buna da başvuruların rekor düzeyde 152 bin olduğunu belirtti. Tüm alımlar için şimdiden 300 bine yakın başvuru bulunuyor.

SUBAY VE ASTSUBAY MAAŞLARI
2016 Yılı itibarı ile geçtiğimiz yıldan farklı bir maaş durumu söz konusu değildir. Fakat ilerleyen günlerde sayfamız üzerinden zam olduğunda bilgilendirme yapılacaktır. Son rakamlar şu şekilde oluşuyor:

Kıdem, Kademe ve Görev yerine göre maaşlar değişiklik gösterebilmektedir. Yazılan en düşük ücret, rütbenin en düşük aldığı maaştır. Doğu'da görev yapan rütbelilerin maaşı ise 1200 TL civarında artış göstermektedir.

Er: 38 TL
Onbaşı: 45 TL
Uzman Erbaş - Uzman Çavuş: 1850-2750 TL
Astsubay: 2650-3320 TL
Başçavuş: 2879-3650 TL
Kıdemli Başçavuş: 3351-3950 TL 
Asteğmen: 2700-2900 TL
Teğmen: 2750-3100 TL

TAZMİNATLAR
Ülkemizi korumak için, canı ile çalışan askerler ile alakalı tazminatlar, maaşlar ve son zamlar hakkında açıklamalar yapıldı.

Ohal Bölge Tazminatı: 1460 TL,

Komando Tazminat : 200 TL,

Balık Adam Tazminatı : 450 TL,

Bomba İmha Tazminatı : 700 TL,

MAK Brove Tazminatı : 500 TL,

Asayiş Tazminatı : 450 TL,

ve Yabancı Dil Tazminatı : 61 TL, olarak belirlenmiştir.

Tazminat bölümünde söz konusu olan, Yabancı Dil tazminatını, KPSS sınavına girip gerekli puanı tutturarak alabilirsiniz.

Bu tazminatlara ilave olarak, evli olan askeri personele, 177 TL Aile Yardımı, her çocuk için ise 48 TL çocuk yardımı verilmektedir.

BORDO BEREYE YOĞUN İLGİ
Bu arada, Özel Kuvvetler Komutanlığının personel ihtiyacının karşılanması için Milli Savunma Bakanlığınca başlatılan muvazzaf subay ve astsubay alım süreci de devam ediyor.

Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa Bakanlık tarafından personel alımı yapılırken, Komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini de ilk olma özelliği taşıyor.

Bu kapsamda Komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınması planlanıyor. Muvazzaf subaylığa başvuru için en az lisans mezunu olunması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alınması gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.

Bu kapsamda 1 Kasım'da başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor. Bordo bereli olmak için bugün kadar 6 bin 129 kişi subay adayı ve 11 bin 368 astsubay adayı olarak başvurdu. Başvuru süresi 30 Kasım'da sona erecek.

SINAVA GÖTÜRÜLECEK BELGELER
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Askeri kimlik fotokopisi

Önlisans veya lisans diploması

Denklik belgesi

Not durum belgesi

Terhis belgesi

Askerlik durum belgesi

Adli sicil kaydı

Fotoğraf

KPSS sonuç belgesi

TSK bordo bereli subay/astsubay alım ilanı başvuruları 1 Kasım'da başladı ve 30 Kasım'da sona erecek. Başvurular, Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresindeki ön başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapılacak. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Asıl başvurular; ön başvurusu kabul edilerek adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.