TSK Binlerce memur ve asker ALIYOR!

TSK Binlerce memur ve asker ALIYOR!

Türk Silahlı Kuvvetleri, muvazzaf (daimi)/sözleşmeli subay ve astsubay ile uzman çavuş ve sözleşmeli er kadrolarında istihdam etmek üzere sınavla kadın ve erkek personel alacak.

 

Muvazzaf ve sözleşmeli subay olmak için başvuracak adayların, bazı mühendislik dalları ile ekonomi, hukuk, edebiyat, tarih, matematik, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler, sosyoloji, psikoloji ve yabancı diller gibi çeşitli branşlarda dört yıllıkfakülte ve yüksekokul mezunu olması gerekiyor.
 
Adayların, son 5 yıla ait KPDS karşılığı asgari yabancı dil puanına sahip olması, lisansüstü eğitiminitamamlamış olanların, 7 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla lisansüstü eğitimini tamamlayacak olanlar ve beş yıl (hazırlık sınıfı hariç) ve daha fazla eğitim yılı ile lisans eğitimini tamamlamış olanların 32 yaşından büyük olmaması, vücut yapılarının düzgün ve sağlıklarının TSK sağlık yönetmeliğine uygun olması gerekiyor.
 
Adaylar, 26 Mart 2013 tarihine kadar, ''www.kkk.tsk.tr'' genel ağ (internet) adresindeki detaylı bilgilereulaştıktan sonra, ön başvuru formunu doldurarak işlemlerini çevrimiçi (online) olarak tamamlayacak.
 
Adaylar, yazılı sınavın yanı sıra kişilik değerlendirme testi, sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve yeterlilik testi ve mülakata tabi tutulacak.
 
Muvazzaf astsubaylığa ön başvurular, 13 Şubat-15 Mart 2013 tarihleri arasında ''www.kkk.tsk.tr'' adresinden yapılabilecek.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az iki yıl süreli meslek yüksekokulu veya dört yıl süreli fakülte/yüksekokul mezunları arasından da adli tıp teknikerliğinden ağaç işlerine, ağız diş sağlığından büro hizmetleri ve yönetici asistanlığına, yaşlı bakımından yat işletmeye kadar onlarca farklı branşta personel alacak.
 
Yazılı sınav, 30 Mart 2013 tarihinde saat 15.00'de Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Isparta, Hatay/İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Değirmenlik/Lefkoşa) yapılacak.
 
 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmaları, müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olan, en az lise ve dengi okul mezunu gençleri de uzman çavuş olarak kadrolarına dahil edecek.
 
Uzman çavuş olmak isteyen adaylar, ön başvurularının ardından 22 Mart 2013 tarihine kadar yapılacak sınavlara alınacak.
 
Bu arada, sözleşmeli erlik için adayların 1 Ocak 2013 tarihinde başlayan ön başvuruları, halen ''www.kkk.tsk.tr'' internet adresinden alınmaya devam ediliyor.
 
Bugüne kadar Hakkari'de görevlendirilen sözleşmeli erler, bundan sonra Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli ve Van illerinde de görevlendirilecek.
 
Sözleşmeli er başvuru koşulları ve özlük hakları
 
En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlayanlar, sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunabilecek.
 
Başvuruda bulunacakların, terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Halen askerlik vazifesini yapanlar da müracaatta bulunabilecek.
 
Ön şartları uyan adaylar, sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitimden geçirilecek.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.