TÜBİTAK BİLGEM 200 Personel Alımı

TÜBİTAK BİLGEM 200 Personel Alımı

TÜBİTAK BİLGEM 200 Personel Alımı

TÜBİTAK yayınladığı ilan ile 200 personel alımı yapacağını açıkladı. TÜBİTAK’ın yayınladığı iş alanları hakkında haberimizde bilgileri bulabilirsiniz.

Bilişim Konfigürasyon Uzmanı (13 kişi), Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi Yazılım Mühendisi (46 kişi), Algoritma Geliştirme Mühendisi (23 kişi), Donanım Tasarım Mühendisi (16 kişi), Emniyet Kritik Yazılım Test Mühendisi (18 kişi), Yazılım Geliştirme Mühendisi (52 kişi), Uzman Yazılım Mühendisi (14 kişi), Mekanik Tasarım Mühendisi (4 kişi), Elektrik – Elektronik Teknisyeni (12 kişi), Bilişim Teknisyeni (2 kişi) alım yapacaktır.

Önlisansla alım yapan ilanlar Elektrik – Elektronik Teknisyeni ve Bilişim Teknisyeni olup diğer ilanlarda lisans şartı vardır. Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik, Matematik Mühendisliği, İstatistik, Fizik, Fizik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İmalat Mühendisliği gibi lisans diplomasına sahipseniz sizin kriterlerinize uyan ilana başvurabilirsiniz.

Adaylarda aranan genel şartlar; Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak, Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak, Altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, nitelikli hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, göreve ilişkin sırrı açıklama, Devlet sırlarına karşı suçlardan dolayı hükümlü bulunmamak koşulları sayılmıştır.

Alanında yüksek lisans yapmış adaylar için Ağırlıklı Mezuniyet Ortalaması, Lisans Mezuniyet Ortalamasının %80’i ile Yüksek Lisans Mezuniyet Ortalamasının %20’sinin toplamıdır (100’lük sistemdeki notlar, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir). Ağırlıklı lisans mezuniyet not ortalaması 4’lük sistemde en az 2,50 olmak (100’lük sistemdeki notlar, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir). Lisans öğrenimini, süresi içinde ya da normal öğrenim süresinden en fazla 1 (bir) eğitim - öğretim yılı gecikmeli bitirmiş olmak. (herhangi bir nedenle kayıt dondurulmuş olup da belgelenmesi halinde kayıt dondurulan süre hesaba katılmayacaktır.) Ar-Ge Teknisyeni alımlarında yukarıdaki formüle bakılmaksızın adayların 4,00’lük sistemde en az 2,80 Ağırlıklı Mezuniyet Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. (100’lük sistemdeki notlar, Yükseköğretim Kurulunun yayınlamış olduğu “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosu” esas alınarak 4’lük sisteme dönüştürülecektir.) İngilizce yeterliliğini sınavla kanıtlamış olmak gerekmektedir ve Lisans öğrenimleri sırasında Türkçe, İnkılap Tarihi gibi asıl alanla ilgili olmayan dersler dışındaki tüm derslerinin %100’ünü İngilizce aldığını belgeleyen adaylar bu koşuldan muaf tutulacaktır. Alınan persenoller Gebze/Kocaeli’nde istihdam edilecektir.

TÜBİTAK BİLGEM başvuru sayfasına ulaşmak için tıklayınız. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.