Tüm Öğretmenlere 1000 TL Seyyanen Zam!

Tüm Öğretmenlere 1000 TL Seyyanen Zam!

Öğretmenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten seyyanen zam beklemektedirler.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten seyyanen zam beklemektedirler. Son yıllarda özellikle maaş artışından yeteri kadar faydalanamayan öğretmenler beklenti içine girdi.

Son 20 yılda çeşitli bakanlıklara bağlı kamu personeline çeşitli başlıklar, nöbetler, döner sermayeler gibi başlıklar adı altına ödemeler yapılmış, iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir.

Öğretmenlerin ise son yıllarda edindikleri kazanımlar yok denecek kadar az olmakla birlikte ek ders ücreti artışı ve maaş artışının olağan zamların dışında olumlu bir iyileştirme durumu olmamıştır.

Son yıllarda haftalık 3 ek ders saati nöbet ücreti dışında bir iyileştirme görülmemiştir. Dolayısıyla seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde öğretmenlerin de bulunduğu bazı kamu personeline 3600 ek gösterge sözünün tutulmasının sağlanması ve 1000 TL seyyanen zam yapılması beklenmektedir.

Öğretmenlere olası olarak yapılacak seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 5 bin 100 TL olacaktır. Dolayısıyla bu iyileştirme öğretmenlerin son yıllarda diğer kamu personellerine göre düştüğü avantajsız maddi geliri bir nebze düzeltecektir.

3600 ek göstergenin daha fazla ertelenmesi ve seyyanen zam yapılmaması durumunda ise kamu personelleri içerisinde öğretmenlerin en düşük gelire sahip memurlar arasında yer alması devam edecek, toplum vicdanı zedelenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.