Tüm Taşeronları Kadroya Alan Yıldırım Şimdi Tüm Taşeronlara Kadro Verecek mi

Tüm Taşeronları Kadroya Alan Yıldırım Şimdi Tüm Taşeronlara Kadro Verecek mi

Tüm Taşeronları Kadroya Alan Yıldırım Şimdi Tüm Taşeronlara Kadro Verecek mi

Başbakanı Ahmet Davutoğlu hiç beklenmedik bir şekilde taşeron işçiler arasında ayırım yapılmaksızın 700 binden fazla taşeron işçisinin kamuya alınacağının müjdesini vermişti. Ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı Davutoğlu istifa ettiği için taşeron yasasının TBMM’ye gelmesi gecikti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifası sonrası, Binali Yıldırım yeni Başbakan oldu ve kabinesini dün açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım 700 binden fazla taşeron işçisine kadro müjdesi verecek mi? Çünkü kamuda çalışan taşeron işçileri, kamuda özel sözleşmeli olarak istihdam edilecek olmalarından memnun değil. Başbakan Binali Yıldırım önceki hükümette Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı iken Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçilerin tamamını kadroya almış ve törende açıklamalarda bulunmuştu. Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki taşeron işçilerin kadroya geçiş töreninde çalışanlar arasında ayrım yapılmasının kimseye yakışmayacağını söylemişti.

Binali Yıldırım Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki taşeron işçilerin kadroya alınması törenindeki söyledikleri: "Bizim inancımız şudur, aynı işi yapıyorsa bütün çalışanların aynı şekilde muamele görmesi gerekir. Alın terini, akıl terini, üretime bu ülkenin geleceğine koyan insanların, farklı bir sınıflandırılmaya tabi tutulması asla ve asla kabul edilemez. Bu çalışma barışına da aykırıdır. Bizim inancımıza da aykırıdır. Onun için bu çarpıklığı bu yanlışı ortadan kaldırmak için hükümetimiz ortaya bir irade koydu. Ve kamudaki tüm taşeron arkadaşlarımızın devlet kadrolarına asli işlerini yapacak şekilde bir sürekli statüye getirilmeleri kamuoyuna Ak Parti'nin yeni dönemdeki taahhüdüdür."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.