Turizm Bakanlığı 600 Adet Personel Alımı Yapacak

Turizm Bakanlığı 600 Adet Personel Alımı Yapacak

Turizm Bakanlığı 600 Adet Personel Alımı Yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na toplamda 600 adet yeni personel alımı yapacağını duyurdu.  Başbakan Ahmet Davutoğlu bu müjdeyi verdi Kültür ve Turizm bakanlığı'na toplamda 600 adet yeni personel alımı yapacağını müjdeledi. Ahmet Davutoğlu bu konuşmasını ve müjdesini 64. Hükümet Sürdürülebilir Kültürel toplantısında verdi.

 Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan bilgiye göre İstanbul'un merkezine Kültür Merkezi kurulacak. Daha sonrasında Türkiye Kültür Şehirleri yapılacak ve 18 adet yeni müze açılacak.

 Özel tiyatrolara çok özel imkanlar tanınacak aynı zamanda destek %100 artacak. Sanatçıların artık emeklisi olması hayal değil, gerçek olacak. Telif hakları konusunda sıkıntı yaşayan ülkemizin yeni tasarı ve kabul tasarısı meclise sunulacak. 

Bunların sayesinde bin 200 adet yeni genç sektöre istihdam edilecek ve 600 adet yeni personel alımı gerçekleştirilecek.

 Peki bunlar nerelere alınacak? 600 adet yeni personelinin 200 tanesi kütüphaneye, 100 tanesi sanat tarihçisine, 100 tanesinin arkeolog olacağını söyledi. Daha farklı olarak mimar, mühendis ve diğer sektörlerde alım yapılacağı müjdelendi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.