TÜRK İŞ BAŞKANI TAŞERON AÇIKLAMASI

TÜRK İŞ BAŞKANI TAŞERON AÇIKLAMASI

TÜRK İŞ BAŞKANI TAŞERON AÇIKLAMASI

Türk İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçmesinden umutlu olduğunu söyledi.
Atalay Hükümet yetkilileri bununla ilgili çalışmasının yıl sonuna kadar biteceğini açıkladılar. Ben de biteceğiyle ilgili bayağı umutluyum ama nasıl biteceğiyle ilgili tereddütlerim var. Memur mu yoksa işçi mi olacaklar? 

Uzun zamandır beklenen taşeron işçilerle ilgili kadroda sona gelindi. 2017'nin sonuna doğru kadroya geçecek olan taşeron işçilerin hangi statüde kadroya geçeceği ise merak konusu oldu.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu hafta çalışma yapacağını öğrenildi. Türk İş Başkanı Ergün Atalay konu ile ilgili açıklamada bulundu.

TÜRK İŞ BAŞKANI SORDU

Türk İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçmesinden umutlu olduğunu söyledi.

Atalay, "Hükümet yetkilileri bununla ilgili çalışmasının yıl sonuna kadar biteceğini söylediler. Ben de biteceğiyle ilgili bayağı umutluyum ama nasıl biteceğiyle ilgili tereddütlerim var. Memur mu yoksa işçi mi olacaklar?" değerlendirmesinde bulundu" ifadelerini kullandı.

TORBA YASA İLE TAŞERON İŞÇİLERİ NELER BEKLİYOR?

SINAV İLE YAPILABİLECEK

Sözleşme için müracaatlar çalışılan kuruma yapılacak. Başka bir kuruma geçiş yapılacaksa, ihtiyaca göre ve sınav ile yapılabilecek.

– Taşeron işçilerin maaşlarını Maliye Bakanlığı belirleyecek.

MAAŞ VE TAZMİNATA DEVLET GARANTİSİ

Bir başka formülde ise sözleşme yerine devlet garantisi getiriliyor. Burada da maaşlar ve kıdem tazminatlarına devlet garantisi getirilecek. Sağlık, enerji, eğitim gibi kritik alanlarda asıl işi yapanların kadroya alınması öngörülüyor.


Bu kapsamda olanların bir devlet şirketi kurularak kadrolarının buraya alınması da seçenekler arasında. Kalan personel yine belli bir süre aynı statüde çalışacak ancak iş, maaş ve tazminat garantisi korunacak.

Akşam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.