Türk-İş: Direğinin tepesindeki işçi kadroya girmiyor, balerin giriyor

Türk-İş: Direğinin tepesindeki işçi kadroya girmiyor, balerin giriyor

Türk-İş: Direğinin tepesindeki işçi kadroya girmiyor, balerin giriyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asıl işi yapan bazı çalışanların taşeron işçileri kadroya geçiren düzenlemenin dışında bırakıldığını belirterek, "Elektrik direğinin tepesindeki işçi kadroya girmiyor, balerin kardeşlerimiz kadroya alınıyor. Demiryollarında, enerjide, Devlet Hava Meydanlarında ve Karayollarında anahtar teslim işlerde çalışanlar girmiyor. Tabiri caizse asıl iştekilerin büyük bölümü kadroya girmiyor, yardımcı işlerdekiler giriyor." dedi.

Atalay, Türkiye Çimse-İş ile Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası arasında imzalanan Grup Toplu İş Sözleşmesinin Türkiye Çimse-İş'teki imza törenine katıldı.

Buradaki konuşmada, taşeron işçilere kadro imkanı sağlayan düzenlemeye değinen Atalay, Türk-İş olarak taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için 10 yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Aralık 2017'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, taşeron işçilerin koşulsuz, kuralsız kadroya geçirileceğini açıkladığını anımsatan Atalay, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı sözü yöneticiler yerine getirsinler. Yani koşulsuz, kuralsız herkes kadroya geçirilsin ki bu mesele bitsin. Şimdi, '1 milyona yakın insan kadroya geçiriliyor' deniliyor ama hiç kimse bunu konuşmuyor, girmeyenler konuşuluyor. Girmeyenleri toplasanız 75 bin kişiyi geçmez. Kadroya alınacak 1 milyon kişi, kadroya alınmayan 75 bin kişinin gölgesinde kalıyor."

- "KİT'lerdeki taşeron işçiler dört gözle kadro bekliyor"

Atalay, taşeronlara kadro düzenlemesinin kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Elektrik direğinin tepesindeki işçi kadroya girmiyor, balerin kardeşlerimiz kadroya alınıyor. Demiryollarında, enerjide, Devlet Hava Meydanlarında ve Karayollarında anahtar teslim işlerde çalışanlar girmiyor. Tabiri caizse asıl iştekilerin büyük bölümü kadroya girmiyor, yardımcı işlerdekiler giriyor. Bizim talebimiz, düzenlemenin balerinin de şoförün de elektrik direğinin tepesindeki işçinin de koşulsuz ve kuralsız kadroya geçirildiği bir kapsama kavuşturulmasıdır."

Başbakan Binali Yıldırım'ın KİT'lerdeki taşeron işçilere Hazinenin kadro vereceği yönünde açıklamalarının umut verici olduğunu ifade eden Atalay, "KİT'lerdeki taşeron işçiler dört gözle kadro bekliyor. Bu yöndeki adımların zaman kaybedilmeden atılmasını istiyoruz." dedi.

MEMUR PERSONEL ALIMLARINI  SİTE SİTE DOLAŞMADAN BİLDİRİYORUZ TIKLAYIN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN TÜRKİYEDE TEK

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum