Türk-İş Taşerona Yapılan % 4'lük Zammı Kabul Etmiyoruz dedi

Türk-İş Taşerona Yapılan % 4'lük Zammı Kabul Etmiyoruz dedi

Türk-İş Taşerona Yapılan % 4'lük Zammı Kabul Etmiyoruz dedi

 Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Harb-İş Sendikasının düzenlediği mitingde bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada taşeron işçilerin sorunlarına değindi.


Bosna Caddesi'nde bir araya gelen Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı sendika üyeleri, Gar Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Burada toplanan kalabalığa hitap eden Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay,  konuşmasında taşeron işçilerin sorunlarından EYT mağdurlarına kadar birçok konuya değindi.

Türkiye'nin, savunmada yerlilik oranını arttırması gerektiğini savunan Atalay, "Bugün burada olma mücadelemiz milli olma mücadelesidir. Mesele milli olunca evvela Türkiye sonra işçi dedik, demeye de devam edeceğiz. Milli savunmada yerliliği yüzde 100'e çıkarırsak dünyanın en güçlü ülkesi oluruz. Onun yolu da özelleştirmeden vazgeçmektir." diye konuştu.


Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sıkıntımız var, bas bas bağırıyoruz duymamaya gayret ediyorlar. Taşeronlar kadroya geçti, ama 85 bin kişi kadroya geçemedi. Devletin bütün kademeleri söz verdi, dediler ki bu meseleyi halledeceğiz, hala tık yok. Sabırla neticeyi bekliyoruz. Taşeronda kadroya geçenlere Yüksek Hakeme Kurulu sana % 4 zam vereceğim, el insaf ülkede enflasyon % 20,30. Yüzde dördün kabul edilecek bir tarafı var mı?

19.12.2019 tarihinde Resmi Gazete'de bir karar yayınlandı, bu özelleştirme değildir diyorlar, bunun adı özelleştirme değil de nedir? Bunu bana birisi anlatsın. Bu topluluğa anlatsın. Milli Savunma Bakanına üç defa konuyu anlattım.


 
Atalay: Özelleştirmeden vazgeçin, bu yol çıkmaz sokak, bu yoldan vazgeçin.

Biz işçiler ortalama 3 bin lira maaş alıyoruz. Vekil olmak istemiyoruz, belediye başkanı olmak istemiyoruz, diyoruz ki insan gibi nefes alacak şekilde yaşayalım.

Özelleştirilen yerlere bir bakın, SEKA ortada, Şeker ortada, bir bakın oradan gelen arkadaşlarımıza.

Atalay konuşmasına işçilerin vur vur inlesin Ankara dinlesin sloganlarıyla şöyle devam etti. Bu Ülkede uyuma numarası yapan siyasetçiler var, sendikacılar var, onların kulaklarına zurna çalsanızda uykudan uyanmazlar.

Atalay konuşmasına seçimlerde oy isteyen belediye başkan adaylarına işçilerin nasıl oy vermeleri gerektiğini de açıkladı.

 Yargıtay 'dan taşeron işçilere iyi bir haber geldi. tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.