TÜRK SANAT DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI!..

TÜRK SANAT DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI!..

TÜRK SANAT DÜNYASININ BÜYÜK KAYBI!..

Usta şair Cemal Safi vefat etti!
Şarkılara dönüşen şiirleriyle tanınan sanat camiasının efsane isimlerinden Cemal Safi, hastanede yoğum bakımda tutuluyordu,ünlü şair hayatını kaybetti. Orhan Gencebay’ın 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi son yıllarda meşhur olan Candan Erçetin’in ‘Git’ isimli şarkısının da söz yazarıydı.

Orhan Gencebay’ın 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi’nin, geçtiğimiz sene Haziran ayında yoğun bakıma kaldırıldığını duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, usta şairin dün gece vefat ettiğini duyurdu. Instagram adresinden 11 aydır yoğun bakımda olduğunu da yazan Akay, “11 aydır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren büyük şair Cemal Safi’yi, bugün Ankara’da tedavi olduğu hastanede kaybettik. ‘Vurgun’ Öksüz kaldı! 1990 yılında Rüyalarım Olmasa ve 1991 yılında Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilen yaşayan en değerli şairlerimizden Cemal Safi, KOAH hastasıydı ve beyne pıhtı atması sebebi ile aylardır yoğun bakımdan çıkamamıştı. İki şarkımın da söz yazarı olan Cemal Safi'nin cenazesi, Cuma günü Cuma namazının ardından, Bilkent Doğramacı Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.” ifadelerini kullanarak, Cemal Safi ile çekilmiş yıllar önceye ait bir fotoğrafını paylaştı.

Safi, son yıllarda meşhur olan Candan Erçetin’in ‘Git’ isimli şarkısının da söz yazarıydı.

 

CEMAL SAFİ KİMDİR? CEMAL SAFİ'NİN HAYATI ŞİİRLERİ ESERLERİ
 
Cemal Safi 1938 yılında Samsun'da doğdu. Babası merhum Mehmet Safi, annesi merhume Ayşe Safi'di. Öğrenimine Sakaryaİlkokulu'nda başladı. Samsun Sanat Okulu' nun Torna Tesviye bölümünden mezun oldu. 1959 yılında ailesiyle Ankara' ya taşındı. 1971 yılına kadar o dönemde sahibi oldukları Büyük Otel' de babasının yanında çalıştı.
 
Cemal Safi evli ve üç çocuk babasıdır. İlk şiirlerini Orhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalarım Olmasa, 1991 yılında, Vurgun adlı bestelerin güftekarı olarak iki yıl art arda yılın şai?i se?ildi. 1990 yılında müzikli bir şiir kasedi çıkardı.Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildi.
 
Eminescu madalyası başta olmak üzere defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile TRT'nin Yılın Şair'i gibi sayısız ödüle layık görüldü.

Şair, yaz aylarını ge?irmekte olduğu Akçay'da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârrlar Festivali 'ni organize etmektedir. Tek Hece - Aşk şiirleri ile tanınmaktadır.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 FACEBOOK KAMU PERSONELİ ALIMLARI RESMİ FACEBBOK SAYFAMIZI TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.