Türkiye Bu Çocuğu Konuşuyor

Türkiye Bu Çocuğu Konuşuyor

Türkiye Bu Çocuğu Konuşuyor

Ankara’nın Çubuk ilçesinde YGS ilçe birincisi olan Tunahan Kılıç , eğitim gördüğü Özel Sebat Lisesi’nde düzenlenen törenle ödülü olan cumhuriyet altınını aldı.Törende yaptığı konuşmada aldığı bu ödülü geçen hafta Van’ın İpekyolu ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çam’ın 1 yaşındaki oğlu Ali Eymen’e hediye etmek istediğini ifade edince duygulu anlar yaşandı.
 
Okulda düzenlenen törenin ardından Tunahan Kılıç ve Sebat Lisesi okul yönetimi şehidin ailesinin evine hediyeyi takdim etmek üzere gitti.

YGS’de aldığı 465 puanla Türkiye ‘de 2800. olan Kılıç şehit evinde yaptığı konuşmasında şunları ifade etti: "Şehitler sayesinde burada rahat bir şekilde okuduk. Elde ettiğim başarıda tüm şehitlerin katkısı var. Bu nedenle bu hediyeyi şehit ailelerine sahip çıkma farkındalığını uyandırmak için şehidimizin en küçük çocuğu Ali Eymen'e hediye ediyorum. İnşallah o da okur. Biz her zaman şehit ailelerinin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz."
 
Şehit eşi Emine Çam da bu anlamlı ödülden dolayı duygularını şöyle ifade etti : "Çok mutlu oldum, sağ olsun, Allah razı olsun. Bu kadar düşünmüş, düşünmesi bile yeter. Vatan sağ olsun. Allah razı olsun herkesten."

Okul müdürü Hayati Mercan ise Kılıç'ın, hediye ettikleri Cumhuriyet altınını şehit çocuğuna vereceğini söyleyince duygulandıklarını anlatarak, kendilerinin de şehit çocuklarına burs sağlamaya ve eğitimlerine destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan da hediyenin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Vatanı sevmek laf ile edebiyat yapmakla olmuyor. Bir şeyler vermekle vatan sevmek oluyor. Bu gencimiz aldığı hediyeyi şehidimizin çocuğuna hediye etti. Biz çok memnun olduk, Allah razı olsun." diye konuştu.

Biz de Tunahan Kılıç’ı bu onurlu davranışdan dolayı tebrik ediyoruz.Sebat Lisesi’nin başarılarının daim olmasını dileriz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.