Türkiye resmen açıkladı! ABD füzeleri...

Türkiye resmen açıkladı! ABD füzeleri...

Türkiye resmen açıkladı! ABD füzeleri...

Son dakika: Türkiye resmen açıkladı! 'ABD ile füze sistemi alımı için...'
ABD ile Menbic görüşmelerinin haftaya başlayabileceğini belirten Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aksoy, ayrıca Patriot füze savunma sistemi alımı için de temasların olduğunu söyledi.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Patriot füze savunma sistemleriyle ilgili ABD ile de temaslarının devam ettiğini söyledi.

Aksoy, bakanlık binasındaki basın toplantısında soruları yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkilinin ay sonuna doğru  Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği ve Patriotlarla ilgili bir teklif  sunacağına yönelik basında yer alan haberlerin sorulması üzerine Aksoy, bu konuda  kendilerine henüz bir bilginin ulaşmadığını belirtti.


Sözcü Aksoy, Türkiye'nin, savunma sistemi ihtiyaçlarını gidermek  amacıyla 10 yıldan bu yana ABD dahil olmak üzere öncelikle müttefikleriyle temas  kurduğunu hatırlatarak, maalesef olumlu sonuç alamadıklarını bildirdi.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Rusya ise acil ihtiyaçlarımızı karşılamaya yönelik bize çok cazip bir  teklif sundu ve neticesinde Rusya'dan S-400 sistemi tedarik edilmesi  kararlaştırıldı. Önemli bir husus bu sistem, kendi başına işletilecek ve NATO  yetenekleri ile entegre edilmeyecek. NATO ile birlikte çalışabilir bir sistem  geliştirme hedefimiz ise devam ediyor."

Aksoy, ayrıca Patriot sistemleriyle ilgili de ABD ile temasların devam  ettiğini söyledi.

İki ülkenin anlayış birliğine vardığını ve bu çerçevede 8-9 Mart'ta  Washington'da Suriye ve PKK ile mücadele gündemli toplantılar yapıldığını  hatırlatan Aksoy, diğer toplantıların da gecikmeksizin yapılmasını ve ABD'den  somut beklentilerinin gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.  Aksoy, ABD ile  oluşturulan çalışma gruplarına ilişkin olarak da "Müsteşar Ümit Yalçın yakın  zamanda, önümüzdeki hafta olabilir, Washington'a bir ziyaret gerçekleştirecek" ifadesini kullandı.

ABD yönetiminde bazı değişikliklerin olduğunu hatırlatan Aksoy, yeni  Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun siyasi tecrübesinin olduğunu ve Türkiye-AB ilişkilerinin önemini idrak etmiş bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Aksoy, yönetimdeki değişikliklerin, iki ülke arasında uzun zamandır  var olan sorunların çözülmesi için devam eden çabaların daha da güçlenmesine  vesile olmasını dilediklerini kaydetti.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.