Türkiye'nin konuştuğu tartıcı çocuk bulundu

Türkiye'nin konuştuğu tartıcı çocuk bulundu

Türkiye'nin konuştuğu tartıcı çocuk bulundu! Haluk Levent’ten tartıcı çocuğa yardım. Türkiye, Şanlıurfa Siverek’te tartıcılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan küçük çocuğun 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kararını öğrenme anını konuşuyor.

Türkiye, Şanlıurfa Siverek’te tartıcılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan küçük çocuğun 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kararını öğrenme anını konuşuyor. Çocuğun duygulandıran görüntüleri sonrası Haluk Levent harekete geçti ve güzel haberi sosyal medyadan duyurdu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs mücadelesi kapsamında 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini açıklamasının ardından sıkı denetim başladı. Şanlıurfa Siverek’te tartıcılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan küçük çocuğun kararı öğrendiği an ise yürek burktu..

Çocuğu durduran kişi "Ne yapıyorsun dışarıda 20 yaş altına yasak" deyince çocuk "Tartıcılık yapıyorum ağabey" cevabını verdi..

KARARI ÖĞRENDİ EVİNE DÖNDÜ


Kararı öğrenen ve 'Eve git' denilen küçük çocuğun o anları ise duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Tartıcılık yapan küçük çocuk sokağa çıkmanın yasak olduğunu öğrenmesinin ardından evinin yolunu tuttu. 

HALUK LEVENT YARDIM ELİ UZATTI
Görüntülerden sonra Haluk Levent harekete geçti ve çocuğu bulduğunu açıkladı. Yaptığı paylaşımda "Çocuğumuza ulaştık. Baba tarım işçisi. 3 çocuğu okuyor. Diğerleri ve kendisi işsiz. Çocuklarına bir hayırsever aracılığı ile burs bağladık. Baba ile iletişimdeyiz merak etmeyin. Siverek Kaymakamlığına da teşekkür ediyoruz. Onlar da şu an evdeler yardım da bulunacaklar" açıklamasını yaparak yüreklere su serpti.

"Belki yanı başınızda bir ailenin çocuğu ağlıyordur"
 Levent daha sonra ise "Canlarım! Twitter'da bugün gördüğünüz tartıcı çocuğun ağlaması hepinizi üzdü. Görüyorum. Ama belki yanı başınızda bir ailenin çocuğu ağlıyordur ama siz göremiyorsunuzdur. Bugünlerde arayın dostlarınızı. Komşunuzu bugünlerde sorun. Dertlerine ortak olun!" diyerek herkese tavsiyede bulundu.

 

Haluk Levent'in küçük çocuğa yardım eli uzattığını açıkladığı paylaşıma ise yüzlerce yorum geldi. İşte o yorumlardan bazıları;

 

 

VEFA EKİPLERİNDEN TARTICI ÇOCUĞUN AİLESİNE DESTEK

Şanlıurfa'da sosyal medyadaki görüntüler üzerine harekete geçen Vefa Sosyal Destek Grubu, sokakta çalışan çocuğun ailesine yardım etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Koronavirüsün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla 1 Ocak 2000'den sonra doğmuş olanların da sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklanmasının ardından Siverek'te tartıcı 11 yaşındaki Yılmaz Yayasit'in çalışırken kaydedilen görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen Siverek Kaymakamlığı Yayasit'in ailesine ulaştı. Aileyi Güney Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Siverek Vefa Sosyal Destek Grubu yetkilileri, gıda yardımında bulundu. Yılmaz'a ise oyuncak ve kırtasiye malzemesi hediye edildi. Siverek Belediyesi de aileye gıda yardımı yaptı.

 

"Bundan sonra bırakmayacağım"

Yılmaz Yayasit, 1 Ocak 2000'den sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklandığını bilmediğini anlatarak, karşılaştığı kişilerin durumu bildirmesi üzerine hemen eve geldiğini söyledi. Baba Halit Yayasit ise çocuğunun kendisinden habersiz sokağa çıktığını dile getirerek, "Bundan sonra bırakmayacağım. Ben uyurken bilgim olmadan evden çıkmış. Kesinlikle çıkmasına artık izin vermem" dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi Berfin Sürücü, sosyal medyada gördükleri Yılmaz'ın ailesine hemen ulaşarak yardımda bulunduklarını söyledi net haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.