Turkiye'ye yılda 10 milyar dolar gelecek

Turkiye'ye yılda 10 milyar dolar gelecek

Turkiye'ye yılda 10 milyar dolar gelecek

Gayrimenkul sektörünün uzun süredir beklediği müjdeli haber geldi. Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildi. Yani bu kararla Türkiye’den 250 bin dolara konut alan bir yabancı yatırımcı, Türkiye vatandaşlığına da hak kazanacak. Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen uluslararası gayrimenkul ve yatırım forumu ProEstate’de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık satış yapıldığını belirterek, “Bu düzenlemeyle birlikte yabancıya satış atağa kalkacaktır. Son 5 yılda yapılan satışın önümüzdeki 1 yılda yapılacaktır” dedi. Bakan Kurum, 2019’da 10 milyar dolarlık satış yapılabileceğini söyledi.

TANITIM OFİSLERİ AÇILACAK

Vatandaşlık noktasında şartların kolaylaştırıldığını dile getiren Bakan Murat Kurum, “Avrupa Birliği yardım etse de Yunanistan krizden böyle çıktı diyebiliriz. Bize de büyük katkısı olacaktır. Şimdi, tanıtım için her ülkeye gideceğiz. Rusya, Katar gibi ülkelerde Avrupa’da ofisler açmamız gerekiyor” dedi. Rusya ziyareti kapsamında Rusya’da iş yapan müteahhitlerle toplantı da yaptıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Türk müteahhitlerin yurtdışında 368 milyar dolar iş hacmi bulunuyor. Bunun yüzde 19.5’i Rusya’da. Bunu artırmamız, hatta 100 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor. Rusya ile ticaret hacmimiz de 27 milyar dolar. Hem bu rakamı hem de Rusya’nın yüzde 20 payını artırmamız gerekiyor. Bakanlık olarak ne yapacağız tartışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

ÇIKARMA YAPTILAR

TÜRK inşaat sektörü büyük yatırım pazarı olan Rusya’ya kamu düzeyinde çıkarma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra TOKİ ve Emlak Konut da fuarda yer aldı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Yabancıya konut satışı, yabancı yatırımcının ülkemize büyük yatırımlarının ilk önemli adımı. Yani sadece konut satmıyoruz, büyük de bir yatırım potansiyeli çekmiş oluyoruz” dedi.

İMAR BARIŞI’NA 5 MİLYON BAŞVURU

İmar Barışı’nda yeni usul ve esasların yayımlanacağını açıklayan Bakan Kurum, “İmar Barışı’nda sahadaki problemler çözülüyor İmar Barışı’na şu ana kadar 5 milyon 161 bin başvuru oldu ve 3 milyar lira ödendi” dedi.

2 MİLYON DOLARDAN 500 BİNE İNDİ

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, ‘Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in yabancıların ‘istisnai olarak vatandaşlık’ kazanmalarını düzenleyen 20’nci maddesi değişti. Buna göre vatandaşlık almak için yapılacak yatırım tutarı da 2 milyon dolardan 500 bine düştü. 2 milyon $’dan 500 bine indi

(Akşam)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.