UMRE ZİYARETLERİ ASKIYA ALINDI! 4 Mart 2020

UMRE ZİYARETLERİ ASKIYA ALINDI! 4 Mart 2020

UMRE ZİYARETLERİ ASKIYA ALINDI!

Alınan son dakika haberine göre salgının yayılmasını engellemek amacıyla Suudi Arabistan, koronavirüsten dolayı vatandaşlarının ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

 

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın, İçişleri Bakanlığından alınan bilgilere göre Suudi Arabistan umre ziyaretlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verdiğini açıkladı.

DEĞİŞİKLİK OLMADIĞINI İFADE ETTİ
Kararın sürekli gözden geçirileceği ve gereklilik halinin ortadan kalkmasıyla umre ziyaretlerinin yeniden başlayacağı aktarıldı.

Haberde, ülke dışından yapılacak umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin yanı sıra virüsün yayılma tehdidi altındaki ülkelerden gelen turistler için giriş vizelerinin askıya alınması kararının da geçerliliğini koruduğu kaydedildi.


 
Aynı şekilde, Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının askıya alınmasını öngören kararda da değişiklik olmadığı ifade edildi.

1 KİŞİDE GÖRÜLDÜ
Söz konusu kararların, Suudi Arabistan’ın yeni tip koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için sarf edilen küresel çabaları destekleme kapsamında alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından 27 Şubat’ta yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı duyurulmuştu.

Suudi Arabistan’da ilk koronavirüs vakası 2 Mart’ta Bahreyn üzerinden İran’dan gelen 1 kişide görülmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.