Üniversite sınavında ilk bine girene 5 Bin TL MEB sınavında ilk 20 bine girene 500 TL Verilecek!

Üniversite sınavında ilk bine girene 5 Bin TL MEB sınavında ilk 20 bine girene 500 TL Verilecek!

Üniversite sınavında ilk bine girene 5 Bin TL MEB sınavında ilk 20 bine girene 500 TL Verilecek!

 MEB sınavlarında ve üniversite giriş sınavlarında belirlenen şartlara uygun olarak başarı sağlayan öğrencilere 500 TL ile 5 Bin TL ödeme yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan yeni bir açıklama geldi.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada ise;
"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda ise illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde il 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımından (ŞEY) faydalanan çocuklara ise aylık 500 Türk Lirası verilecek" dedi.
Diğer yandan üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere yönelik olarak ise;

"Üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımından (ŞEY) faydalanıcısı öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası destek verilecek" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında, "MEB tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 TL, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren ŞEY faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL nakdi destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

150 TL DESTEK ÖDEMESİ

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda, bakanlığının 2019 bütçesine ilişkin sunum yapan Selçuk, Çoklu Doğum Yardım Programı ile de ikiz, üçüz gibi çoklu doğumla karşılaşan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 0-2 yaş aralığında çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapacaklarını kaydetti.

 

1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE İŞ

Bakan Selçuk, açıklamasının devamında, "2019'da, en az 1 milyon 250 bin kişinin özel sektörde işe yerleştirilmesini, 4 milyonu aşkın kişiye danışmanlık hizmeti verilmesini, en az 500 bin kişinin kurs ve programlardan yararlanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İşsizlik Sigortası Fonu 'nda 125.5 milyar TL'lik miktar olduğunu sözlerine ekleyen Selçuk, ekim sonu itibarıyla yaklaşık 79 bin kişiye 208 milyon TL ödeme yapıldığını bildirdi. Selçuk, 60 bin 822 Suriyeli'ye çalışma izni verildiğini de kaydetti.

MEMURLARAHABER.COM

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.