Usta oyuncu Kadir İnanır, son durumu

Usta oyuncu Kadir İnanır, son durumu

Usta oyuncu Kadir İnanır, geçtiğimiz günlerde Sarı nokta hastalığı sebebiyle ameliyat oldu.

Usta oyuncu Kadir İnanır, geçtiğimiz günlerde Sarı nokta hastalığı sebebiyle ameliyat oldu. Peki, magazin gündemine bu rahatsızlık ile bir kere daha gelen usta oyuncu Kadir İnanır kimdir? Kadir İnanır evli mi, ödülleri ve filmleri nelerdir?
Kadir İnanır, oyuncu ve yönetmendir. Pek çok kişi gözünde bulunan sarı nokta rahatsızlığından ötürü ameliyat olan usta oyuncunun hayatına dair ayrıntıları merak etmekte. Peki, Kadir İnanır kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? Büyün detaylar haberimizin içerisinde.

KADİR İNANIR KİMDİR?
Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'ya bağlı olan Fatsa ilçesinde Mehmet İnanır, Rukiye İnanır çiftinin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Kadir İnanır, kalabalık bir ailenin son çocuğudur. 14 tane kendisinden büyük kardeşleri bulunmaktadır. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi esnasında da oyunculuk yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergilemeye başlamıştır.

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?
Uzun bir süredir ekranlardan uzakta kalan usta oyuncu Kadir İnanır, gözünde oluşan sarı nokta hastalığı sebebiyle bir süredir görme bozukluğundan mustaripti.

Bu duruma daha fazla dayanamayan 72 yaşındaki usta oyuncu Kadir İnanır, ameliyat masasına yatma kararı aldı. Geçmiş olduğumuz günler içerisinde ameliyat olan Kadir İnanır'ın sağlık durumunun da iyi olduğu ve evinde dinlendiği bilgisi elde edildi.

KADİR İNANIR NE MEZUNU?
Usta oyuncu Kadir İnanır, yatılı olarak okumuş olduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nden sonra gidemediği üniversiteye yıllar sonra Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nü gitmiştir ve bu okuldan da mezun olmuştu.

1967 tarihinde Ses Dergisi'nin düzenlemiş olduğu 'Sinema Artisti Yarışması'nda finale kalmayı başarmıştır. Bir sonraki yılda (1968) düzenlenen Saklambaç Gazetesi'nin 'Fotoroman Artisti Yarışması'nda da birinci olmayı başarmıştır. Bir vakit fotoromanlarda oynamasının ardından Yedi Adım Sonra (1968) isimli filmdeki küçük bir rol ile sinemaya giriş yapmıştır.

USTA OYUNCU KADİR İNANIR'IN İLK FİLMİ
İlk kez başrolde oynamış olduğu 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkan Şoray ile birlikte başrolleri paylaştı. Ardından Türkan Şoray ile beraber pek çok filmde daha rol alarak Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girme şerefine nail oldu.

Toplam 182 sinema filminde ve yedi de televizyon dizisinde rol alan Usta Yeşilçam yıldızı Kadir İnanır'ın en uzun soluklu dizisi ise Marziye isimli yapım oldu.

KADİR İNANIR EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?
Reklam filmlerinde de oynayan, sosyoloji, ekonomi, siyasetle de yakından ilgili olan ve hiç evlenmeyen Kadir İnanır'ın, kurbağa (göden) koleksiyonu bulunuyor.

2010 tarihinde vermiş olduğu bir röportajda 'Neden çocuğunuz yok?' sorusuna 'Doğru bir kadın çıkmadı herhalde. Nasıl benim babamın 14 çocuğu varsa, benim de o kadar olmasını isterdim. Yapamadık zamanında. Bir kavganın içindeydik, o sırada çocuğu yapacak doğru insanı da bulamadık. Bundan sonra da kısmet tabii ama insanların ne kadar yaşayacağı belli. Ne kadar yaşayacağı derken, eli ayağı tutan zamanı diyorum. Öksüz kalır sonra o çocuk. Bu yaşta zor. Ben yok olursam, o çocuk yalnız kalır. Bunu istemem.' biçiminde cevap vermiştir.

KADİR İNANIR'IN ALDIĞI ÖDÜLLER NELERDİR?
1973 - 5. Adana Altın Koza Film Şenliği'nde Utanç adlı filmle En İyi Erkek Oyuncu

1985 - Yılanların Öcü adlı Şerif Gören filmiyle ise 23. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu

1986 - 23. Antalya Film Şenliği, Yılanların Öcü - En İyi Erkek Oyuncu

1973 - 5. Adana Altın Koza Film Şenliği, Utanç - En İyi Erkek Oyuncu

1990 - 3. Ankara Film Şenliği, Med Cezir Manzaraları - En İyi Erkek Oyuncu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.