UZMANLARDAN UYARI GELDİ!

UZMANLARDAN UYARI GELDİ!

MANİSA'DAKİ DEPREM SONRASINDA UZMANLARDAN UYARI GELDİ!

Manisa Akhisar'daki 22 Ocak 2020'de meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlardan ilk değerlendirme geldi. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

 

Manisa Akhisar'da 22.22 saatlerinde 5.4 büyüklüğünde meydana gelen deprem vatandaşlara büyük panik yaşattı. Akhisar'daki deprem İzmir, Bursa, Denizli, Aydın gibi çevre illerden de hissedildi. Korkutan depremin ardından uzmanlardan açıklama geldi. 

Manisa'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki şiddetli depremle birlikte 4 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu depremlerle ilgili açıklama yapan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Burada 5,4'lük bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, saat 22.22'de yaşanan depremim büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. Deprem İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve İstanbul'da da hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından 4.4, 3.7, 4.2 ve 3.5 büyüklüğünde 4 artçı deprem yaşandı. Bu depremler sonrası uzmanlardan ilk değerlendirmeler de geldi.


 
'BİRKAÇ GÜN SÜREBİLİR'
NTV canlı yayınına bağlanan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin analizi için daha fazla veri gerektiğini söylerken "25-30 km uzunluğunda bir hat harekete geçmiş olabilir. Yine de daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Bu bölgeyi büyük bir deprem oluşturabilecek bir bölge olarak düşünmüyoruz. Burada 5,1'lik bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir" dedi.

"5.5 VE 6.0 ŞİDDETİNDE DEPREMLER MEYDANA GELEBİLİR

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu ise, "Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu bölge içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5, 6'ya giden depremler olabilir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.