Vaka sayısı alarm veriyor: Yeni tedbirler yolda! Restoran ve kafeler

Vaka sayısı alarm veriyor: Yeni tedbirler yolda! Restoran ve kafeler

Yeni tedbirler yolda! Restoran ve kafeler

Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artıyor. Dün açıklanan tabloya göre, vaka sayısı 68 bini geçti. Vakaların artmasının ardından yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Vakaların bu ay sonunda 100 bine dayanması ve ek tedbirlerin gelmesi bekleniyor.İşte yeni tedbirlerle ilgili gelen yeni bilgiler…

Vaka sayılarının artışı endişeye neden oldu. Günlük vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor. Türkiye yeni yol haritasını hazırlamaya başladı. Restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündemde.


 
VAKALAR TAVAN YAPTI
Sabah gazetesinin haberine göre; Tüm dünyada olduğu gibi omicron Türkiye’de de baskın varyant haline gelirken günlük vaka sayıları rekor kırmaya başladı. Bu kapsamda rakamların daha da yükselmesi halinde alınacak önlemler, özellikle de okulların ve üniversitelerin durumu masaya yatırılıp bir yol haritası hazırlanmaya başlandı.

VAKA SAYISININ 100 BİNE DAYANMASI BEKLENİYOR
Omicron etkisi ile Türkiye’de vaka sayaları rekor kırdı. Bu sayının bir kaç hafta içinde (Ocak ayı sonuna kadar) 100 binlere ulaşması bekleniyor.

YENİ YASAKLAR GELİR Mİ?
Edinilen son dakika bilgisine göre Sağlık sistemi ile ilgili şu anda bir sıkıntı yaşanmıyor ancak zorlanmaya başladığı anda ne tür uygulamalar yapılacağı ile ilgili bir yol haritası da hazırlanıyor. Yol haritasında adım adım neler yapılabileceğine ilişkin maddeler yer alıyor.


 
GÜNDEME GELEN TEDBİRLER
Üzerinde durulan önlemler, AVM, tiyatro, konser, restoran ve cafelerdeki denetimlerin sıklaştırılması, belli alanlara aşı kartı ya da PCR testi ile girilmesi. Duruma göre kapalı alanların kullanım kapasitesinin yüzde 50’ye düşürülmesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.