VE BAKAN MÜJDELERİ PEŞ PEŞE VERDİ!

VE BAKAN MÜJDELERİ PEŞ PEŞE VERDİ!

VE BAKAN MÜJDELERİ PEŞ PEŞE VERDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ilave istihdam için yeni nesil teşvik uygulamalarını başlatacaklarını belirterek, "Bilişim, sanayi ve enerji öncelikli olmak üzere stratejik sektörlerde; kadınlarımızın, gençlerimizin ve engelli kardeşlerimizin istihdamlarını daha güçlü şekilde destekleyeceğiz" dedi ve müjdeyi verdi. 

2018 yılında temel önceliklerinin işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması olduğunu, yeni nesil teşviklerle işverenlerin ve iş arayanların daima yanında olacaklarını ifade etti. İlave istihdam için yeni nesil teşvik uygulamaları çalışmalarının devam ettiğini aktaran Sarıeroğlu, 2017'de başlattıkları Milli İstihdam Seferberliği'ni 2018'de de sürdüreceklerini belirtti. Sarıeroğlu, öğrencilerin ve 6 aydan uzun süreli işsizlerin…

Sarıeroğlu, öğrencilerin ve 6 aydan uzun süreli işsizlerin işbaşı eğitim programından daha fazla yararlanmasını ve mesleki tecrübe kazanarak işgücü piyasasına dahil olmalarını kolaylaştıracak yeni düzenlemeleri hayata geçireceklerini anlattı. Engelli memur istihdamında son 15 yılda yaklaşık 9 kat artış sağlandığını vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu: "24 Ağustos 2017'de 2 bin 363 kadroya engelli vatandaşlarımızın yerleştirme işlemini gerçekleştirdik. Bu yerleştirme sonrasında engelli memur sayımız 52 bini aşmış durumda. Kamu kurumlarımızın kontenjan açığı doğrultusunda 2018 yılının ilk çeyreğinde 2 bin 500, son çeyreğinde de 2 bin 500 olmak üzere 5 bin engelli kardeşimizi daha kamu kurumlarımıza yerleştireceğiz. 2018 yılı ilk çeyrekteki yerleştirme işlemimizi Mart ayında yapacağız. Bir diğer düzenleme de EKPSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılmasıdır." Sarıeroğlu, 6.7 milyar lira asgari ücret desteği sağlandığını belirtti. Son 10 yılda 6.5 milyon kişiye istihdam açıldığını söyleyen Sarıeroğlu, işyerlerine 12 başlıkta istihdam teşvikleri verildiğini anımsattı..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.