Virüs güçlenerek yayılacak

Virüs güçlenerek yayılacak

Çin'den dünyayı ürküten açıklama: Virüs güçlenerek yayılacak

Vahşi hayvan ticaretini durduran Çin yönetimi, 56 kişiyi öldüren koronavirüsün doğadaki hayvanlardan insanlara bulaşmış olabileceğini resmen duyurdu. Çin'de bir şehirde daha toplu ulaşım durduruldu.

 

Dünyayı ürküten salgında can kaybı 56'ya çıktı, vaka sayısı ise 2000'i geçti. Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin'de marketler, süpermarketler, restoranlar ve e-ticaret sitelerinde vahşi hayvanların ticaretini yasakladı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Ma Xiaowei hastalığa yol açan mikrobun vahşi hayvanlardan gelmiş olabileceğini söyledi, yayılma hızının güçleneceği uyarısını yaptı.
Çinli yetkililer, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında hastalardan 324’ünün durumunun ağır olduğunu bildiriyor. Virüsten etkilendiğinden şüphelenilen kişi sayısı ise 2 bin 684.

Son 24 saatte 688 yeni vaka tespit edildi, enfektelerle temas ederek müşahade altına alınan kişilerin sayısı ise toplam 21 bin 556'ya çıktı.


Pekin yönetimi, salgını durdurmak için başkentin komşu şehri Tiencin’den yine diğer eyaletlere uzun yol seferleri yapan otobüs seyahatlerini askıya alıyor.

Hubey eyaletinde Vuhan'ın ardından çok sayıda 'şehrin mühürlenerek' kentte toplu ulaşımın durdurulmasının ardından, bugün itibarıyla Guandong eyaletine bağlı 5 milyon 600 bin civarında nüfusu olan Şantou şehri de mühürlenecek.


Şantou'da bugünden itibaren tüm toplu ulaşım araçlarının yanı sıra durak merkezli ya da internet üzerinden hizmet veren ticari taksilerin çalışması yasak olacak.

Söz konusu yasak bugün yerel saat ile 14.00'ten itibaren başlayacak. Bununla birlikte yarından itibaren özel araç ve belirli malzemeleri taşıyan araçların dışındaki araçlar ve feribotların kente girişi yasaklandı.


Virüsün Vuhan kentinden Çin geneli ve dünyaya yayılması üzerine Çin'deki 13 entte toplu ulaşım durduruldu. Bu şehirler, Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning, Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang, Cingmın, Huangşı, Dangyang, Inşı, Şiaogan.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için Çin'de Ay takvimi yeni yılı kutlamaları iptal edilirken, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping virüsün yayılma hızının arttığını söyledi. Jinping, durumun 'çok ciddi' olduğunu belirtti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.