VİRÜS GÜÇLENİYOR

VİRÜS GÜÇLENİYOR

ÇİN AÇIKLADI: VİRÜS GÜÇLENİYOR!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan virüsle ilgili olarak Çin yetkililerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Diğer ülkelere sıçrama tehlikesi olan coronavirüs hakkında yetkililer, virüsün yayılma hızının giderek güçlendiğini ve önümüzdeki günlerde daha fazla enfeksiyon görülebileceği açıklaması yaptılar. İşte ölümcül virüs hakkında korkutan açıklamanın detayları…
Son olarak Kanada’da görülen ve Türkiye’de Konya ilinde bir kişinin coronavirüs şüphesiyle ilgili karantinaya alınmasından sonra Çin’den korkutan bir açıklama daha yapıldı. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok sayıda insanın ölümüne yol açan virüs hakkında yetkililer yayılma hızının giderek güçlendiğini ve önümüzdeki günlerde daha fazla enfeksiyon görülebileceği açıklaması yaptılar.

SARS virüsünden farklı, enfeksiyonlar artabilir!

İnsandan insana bulaşma yeteneği olan ve sadece Çin’de değil diğer ülkelerde de panik yaratan virüs ile ilgili olarak, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei açıklama yaptı. Uluslararası basında son dakika olarak yer alan açıklamalarda Xiaowei, “Coronavirüsün yayılma özelliği gittikçe kuvvetleniyor ve enfeksiyonlar artabilir” ifadesini kullandı. Coronavirüsün 2002-2003 yılları arasında ortaya çıkan ve 800 kişinin ölümüne neden olan SARS virüsünden farklı olduğunu belirten Xiaowei “Virüs hakkındaki bilgi henüz çok sınırlı. Coronavirüsün kuluçka dönemi bir gündne 14 güne kadar çıkabiliyor. Virüs, kuluçka süresinde de enfeksiyonlu ve bu durum SARS’tan farklı” açıklamasını yaptı.

Okullar kapatıldı, ticaret yasaklandı!

Koronavirüs Çin dışında Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Avustralya, Malezya, Nepal ve Kanada'da görüldü.Çin’de Pekin Hükümeti başkentte okulların açılışını belirsiz bir tarihe ertelediğini bildirirken, hayvanlardan geçtiği düşünülen koronavirüs yüzünden Çin genelinde yabani hayvan ticaretini yasakladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.