Virüs Türkiye'ye mi geliyor

Virüs Türkiye'ye mi geliyor

ÇİN'DEN BAŞKA ÜLKELERE SIÇRAYAN VİRÜS YAYILIYOR! TÜRKİYE ALARMDA!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs ABD’ye sıçradı. Çin’de 6 kişinin hayatını kaybetme sebebi olan ölümcül virüsün ABD’ye sıçraması, diğer ülkelerde ve Türkiye’de de paniğe neden oldu. İnsandan insana bulaştığı ve belirtilerinin soğuk algınlığına benzediği söylenen korkunç virüs hakkındaki son gelişmeler haberimizde…
İlk kez Çin’in Wuhan kentinde görülen ve henüz tanımlanamayan virüs insanlarda panik ve korku yaratmaya devam ediyor. Son olarak ABD’de görüldüğü öğrenilen ölümcül virüs Türkiye’de endişeye neden oldu. Belirtilerinin soğuk algınlığına benzetildiği ‘corona’ virüsü Çin’de 6 kişinin ölümüne eden olmuş ve 300 kişide de hastalık belirtilerine rastlanmıştı. Çabuk yayılan bir tür olan virüsün, insandan insana bulaştığı duyurulunca Havalimanları da önlem almaya başladı.

 

Diğer ülkelere de sıçradı

ABD’den Çin’i ziyarete giden ve ülkesine geri dönen birinin virüse sahip olduğu ve hastalık belirtileri gösterdiği tespit edildi. Hızla yayılan virüsün sadece ABD ve Çin’de değil Tayland, Japonya ve Güney Kore’de de görüldüğü öğrenildi.Dünya Sağlık Örgütünün açıklamaları ve virüsün diğer ülkelere de yayılması sonucu ülkelerde önlemlerini almaya ve tedbirli davranmaya başladı. Son olarak Çin uçağında tek tek virüs taraması yapıldığı görüntüler haber sitelerinde çokça yer almıştı. Türkiye’de o virüs karşısında önlem almaya başladı.

 

İstanbul Çin uçuşlarında önlem

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Çin'den İstanbul'a uçuşu olan hava yolu şirketlerini dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı. Hava yolu şirketleri ile yer hizmeti veren firmaları uyaran yetkililer, virüsün belirtilerini ve önlemlerini düzenledikleri toplantı ile çalışanlara aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.