Virüs Türkiye'ye Sıçradı mı 24 Ocak 2020

Virüs Türkiye'ye Sıçradı mı 24 Ocak 2020

VİRÜS TÜRKİYE'YE SIÇRADI MI? AÇIKLAMA GELDİ!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Corona virüsü hızla yayılmaya devam ederken vatandaşların en çok merak ettiği soru "Virüs Türkiye'ye yansıdı mı?" sorusunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Fahrettin Koca 26 kişinin hayatını kaybettiği virüs hakkında "Şu ana dek havalimanlarında şüpheli bir vakaya rastlanmadı" açıklamalarında bulundu.
Hıza dünyaya yayılmaya başlayan Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü hakkında son zamanlarda en çok merak edilen "Virüs Türkiye'ye yayıldı mı?" sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

ÜLKELERİNE GÖNDERİLDİLER
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  dün İstanbul Büyükçekmece’de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu. Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin‘in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Bakan Koca, çiftin bu sabah özel ambulans uçakla ülkelerine gönderildiğini açıkladı.

Bu sabah Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi‘ne sevk edildiği öğrenilen Çinli çiftten alınan numunelerin incelenmeye devam ettiği de Koca’nın verdiği bilgiler arasında yer aldı.

PANİĞE KAPILMAYIN
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem altında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik” ifadelerini kullandı.

Şahsın korunmasız, yakın temasta olduğu kişilerin de taramadan geçirildiğini anlatan Bakan Koca, “Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da” sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.