Volkswagen Türkiye'de 5 bin kişilik işçi Alımı Yapacaktır!

Volkswagen Türkiye'de 5 bin kişilik işçi Alımı Yapacaktır!

Volkswagen Türkiye'de 5 bin kişilik işçi Alımı Yapacaktır!

Dünyanın önde gelen Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Türkiye'de  5 bin kişilik istihdam sağlayacak bir fabrika yatırımı yapacağı öğrenildi. Hazırlıkları başlayan ve 2022 yılında faaliyete geçecek olan VolksWagen Üretim Türkiye tesisi, ilk etapta Skoda ve Seat modellerinin üretimini yapacak.

Yaklaşık 10 yıldan fazladır Türkiye'ye yatırım için ikna edilmeye çalışılan Volkswagen (VW) konusunda sona gelindi.
 
VolksWagen mevcut fabrikalarında elektrikli modellerine yer açmak için bir süredir yeni bir üretim tesisine ihtiyaç duyuyor. Alman medyasında çıkan haberlere göre, bu çerçevede yatırım için Bulgaristan ve Türkiye'yi üzerinde yoğunlaşan Alman üretici, otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi nedeniyle tercihini Türkiye'den yana kullandı.
5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen VolksWagen'nin Türkiye fabrikasına yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtili. Grubun bünyesindeki birden fazla markanın modellerini üretecek üretim tesisinde, ilk etapta bantlardan Skoda Karoq ve Seat Ateca'nın inmesi için planlamalar yapılıyor.

Söz konusu iki model VolksWagen grubu markalarından Skoda'nın Çekya'daki Kvasiny tesisinde üretiliyor. Kvasiny'deki üretimin Türkiye'ye kaydırılmasından sonra ise Alman markanın Almanya'daki Emden ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellere ayırarak Passat'ın üretimini Kvasiny'e çekeceği belirtiliyor.

VolksWagen  grubu işçi alımı ilanı yayınlandığı anda memurlarahaber.com da ve indirdiyseniz direk telefonunuzda android uygulamamızla olacaktır.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.