Vücudu mahveden besinler

Vücudu mahveden besinler

Birlikte yendiğinde vücudu mahveden besinler!

Bazı yiyecekler var ki birlikte yemeyi tercih ettiğimizde çok mutlu oluyoruz. Domates-salatalık, muz-süt, patates-et bu kombinasyonlardan birkaçı... Peki, bunların vücudunuzu 'mahvedebileceğini' söylesek? Sindirim sisteminizi kötü etkileyebilecek ve hatta sizi hasta edebilecek ikilileri öğrenmeye ne dersiniz? İşte diyet uzmanlarına göre birlikte tüketmekten kaçınacağınız 6 yiyecek kombinasyonu...

1-Domates-salatalık 
Bu, hepimizin sevdiği bir ikili ancak araştırmalar bu 2 sebzeyi birleştirmenin vücudunuzun biyokimyasını bozabileceğini gösteriyor. Domates ve salatalık birlikte yenildiğinde bu vücutta şişkinliğe neden olur ve her iki sebzede bulunan vitaminler de sindirilemez. Bu nedenle domates ve salatalığı ayrı ayrı yiyin.
2-Kahve-peynirli sandviç 
Peynirli sandviç ve kahve ile güne merhaba diyenlerdenseniz peynirin tüm faydalarına veda edebilirsiniz. Ekmekteki basit karbonhidratlar, kalsiyumun düzgün bir şekilde sindirilmesini, sinir ve kalp-damar sisteminize katkı sunmasını önler. Bunun yanına bir de kahve eklenirse ortaya daha da sağlıksız bir tablo çıkar. Peynirli sandviçleri seviyorsanız en azından kahveyi çay ile değiştirmeyi deneyin.


3-Patates-et 
Güzel bir et ve patates kızartmasına karşı kim direnebilir? Ne yazık ki bu çok ağır bir yiyecek tercihidir. Patatesin içerisindeki nişasta etteki protein ile birleşince vücuttaki alkali dengesi bozulur ve bu durum mide ekşimesi, geğirme, gaz gibi sorunlara yol açar. Et yemeklerinin yanına brokoli, karnabahar, yeşil fasulye veya kabak gibi sebzeler iyi gidebilir.

4-Makarna-kıyma 
Aynı mantık makarnalı kıyma için de geçerlidir. Tükürük bezleri, nişasta karbonhidratlarını basit şekere dönüştüren ptyalin ve amilaz üretir. Basit şekerler, proteinler ile bir araya geldiğinde diyabet ve kalp-damar hastalıklarına yol açabilecek tehlikeli bir kimyasal tepkime oluştururlar. O nedenle makarnayı ayrı bir yemek olarak yemeyi tercih edin ve makarnanızı sebzeli soslar ile harmanlayın.


5-Süt ürünleri-ananas 
Ekşi meyveler özellikle sabahları sindiriminizi yavaşlatır. Ayrıca ananas, süt ürünleri ile birleştirildiğinde zehirlenmeye neden olabilecek bromelain adlı bir enzim içerir. Ananas yerine kuru kayısı veya erik tercih edebilirsiniz.

6-Muz-süt 
Besleyici olduğu ve hızlı bir şekilde hazırlandığı için bu ikili çok tercih ediliyor. Ancak süt ve muz birlikteliğinin de vücudumuza zararı var. Bu ikili bir arada tüketildiği zaman vücuttan kolay atılamazlar ve sindirim sistemini yavaşlatırlar. Süte gelince ayrıca içmek daha faydalı. Bu nedenle muzları büyük öğünler arasında atıştırmalık olarak kullanın.

BOMBA VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.