Yarasa çorbası içtiği görüntüler

Yarasa çorbası içtiği görüntüler

Yarasa çorbası içtiği görüntüler olay yaratmıştı... İlk kez konuştu!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koranavirüs (2019-nCoV) nedeniyle ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 106'ya çıktı. Almanya'ya da sıçrayan virüsün bulaştığı kesinleşen kişi sayısı ise 4 bin 515'i buldu. Bu kişilerin 976’sının durumu ağır. Bununla birlikte Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden resmi açıklama geldi ve ölümcül koronavirüsün sıfır noktasının, Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı olduğunu doğruladı. Pazarda yasadışı olarak koaladan, karıncayiyene, yarasadan Misk kedisine kadar pek çok hayvan satılıyor. Geçen hafta yarasa çorbası içerken görüntüleri yayınlanan Çinli influencer Wang Mengyun ise özür diledi.

Çinli influencer Wang Mengyun'un yarasa çorbasının içindeki yarasayı yerken çekilmiş videosu viral olmuştu. Sosyal medya fenomeninin, koronavirüsün kaynağı olabileceği öne sürülen çorbayı içerkenki görüntüleri, infial yaratmıştı.

Wang Mengyun, Wuhan'dan dünyaya yayılan virüsle ilişkilendirilen çorbayı içtiği video hakkında ilk kez konuştu.


Görüntüleri sosyal medya platformu Douyin'de paylaşılan Wang Mengyun, görüntülerin üç yıl önce çekildiğini iddia etti.

Videonun Wuhan'da bir restoranda çekildiği iddia edilmişti ancak Wang, görüntülerin 2016 yılında Palau'da çekildiğini ileri sürdü.


Weibo'da paylaşım yaparak hakkındaki iddialara yanıt veren sosyal medya fenomeni, "Herkesten özür diliyorum, yarasa yememeliydim. Ancak bu video 2016 yılının Mayıs ayında çekildi. Bu videoyu o bölgenin halkının beslenme alışkanlıklarını göstermek için çekmiştim. Orada herkes yarasa yiyor" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ölümcül koronavirüsün sıfır noktasının, Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı olduğunu doğruladı.


Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde çalışan bilim adamlarının yaptıkları testler, hastalığın çıkış noktasının şüphelenildiği gibi koala, yılan, karıncayiyen ve misk kedisi gibi hayvanların yasa dışı olarak satıldığı pazar olduğunu gösterdi.

Ancak virüsün hangi hayvandan yayıldığı hala kesinlik kazanmadı. Uzmanlar geçen hafta hastalığın yılanlardan yayılmış olabileceğini öne sürmüştü. Bu açıklamanın sadece bir gün öncesinde ise virüsün, Çin'de sıklıkla tüketilen yarasa çorbasından yayılmış olabileceği iddia edilmişti.


Huanan pazarı, buranın yerlilerinin uğrak noktalarından biri olarak nitelendiriliyor. Özellikle etini "taze" satın almak isteyenler buraya geliyor ve satın alacağı hayvanı hemen o anda kestiriyor. Canlı hayvanlar, bu pazardaki küçük kafeslerde tutuluyor ve müşterinin talebine göre kesiliyor.

Çin'in resmi haber ajansı olan Xinhua'nın aktardığına göre Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, "33 pozitif örnekten 31'i, yaban hayatı ticaretinin yoğunlaştığı pazarın batı bölgesinden toplandı" açıklamasında bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum