Yargıtay 38 Devlet Memuru Alım İlanı

Yargıtay 38 Devlet Memuru Alım İlanı

YargiYar Cumhuriyet Başsavcılığı memur alımı yapılıyor

Yargıtay Başkanlığı yayımladığı alım ilanında toplam 38 memur alımı yapacağını açıkladı. Lise mezunu adayların başvuru yapabileceği 36 kadro bulunurken lisans mezunu adaylar için 2 kadro olduğu var. Lise mezunlarının en az 65 KPSS ile başvuru yapabilecekleri alım ilanına lise mezunları 70 KPSS puanıyla başvuruda bulunabilecekler. 

İlana göre alımlar ve detayları şöyle; Lise mezunu adaylar Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat) kadrolarına başvuruda bulunabilecekler. Lisans mezunu adaylar ise Sözleşmeli Mühendis (İnşaat) ve Sözleşmeli Mütercim - Tercüman kadroları için başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

38 memur alımı için başvuruda bulunacak adaylar için yayımlanan başvuru koşulları şöyle,
657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak. Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1983 ve sonrası olanlar)

Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi
23/11/1978 ve sonrası olanlar), 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak. Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Yargıtay Başkanlığı Başvurular 19 Kasım tarihinde başlayacak. İlana son başvuru tarihi ise 23 Kasım olarak duyuruldu. 

İlana başvuru yapacak olan adayları başvurularını (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar. Kurum yaptığı açıklamasında ayrıca şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.