Yeni Askerlik sistemi ve Bedelli Askerlik Sistemi Açıklandı

Yeni Askerlik sistemi ve Bedelli Askerlik Sistemi Açıklandı

Yeni Askerlik ve Bedelli Askerlik Sistemi Açıklandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde bulunan Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Binbaşı İlke Doğruoğlu, Binbaşı Rengin Gizem Mukanbay ile sivil memur Buket Kalender ile birlikte yeni askerlik sistemi hakkında basınla bilgi paylaşımı yapıldı. Maaşlı askerlik sistemi gibi isteyen askerde kalarak maaş alabilecek.

Paylaşımda dikkat çeken bir özellik lise mezunu adaylar bedelli askerlik yapabilecek olması ve maaşlı olması olarak görülüyor. Bedelli askerlik ücretleride belirlendi.

Lisemezunu gencimiz bir ay temel askerlik yapacak. Lise mezunları arasında çok fazla talep gelirse kuraya tabi tutularak belirleme yapılacak. Lise mezunları 6 ay askerlik yapacaklar bu süre zarfında harçlık alacaklar. Eğer talep ederlerse ve sınavları geçerlerse bir altı aylık daha askerlik yapacak ve bu maaşlı olacak. Eğer bir yılın sonunda başarılı olurlarsa profesyonel askerlik sistemine dahil edilecekler. Bedelli ücreti memur maaşına göre hesaplanınca 31 bin 343 liraya geliyor. Her yıl memur maaşına indekslenecektir.


Meslek Yüksek Okulu mezunlarımız iki ay temek askerlik eğitimi alacak bu sürede harçlık olacak. Sonra kıtalara gittiğinde 10 ay maaş alacak. Ardından isterse ve durum ve şartları sağlarsa profesyonel olarak kalabilecek 

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.