Yeni Askerlik Sistemine Göre Bedelli Ücreti Kaç TL?

Yeni Askerlik Sistemine Göre Bedelli Ücreti Kaç TL?

Yeni Askerlik Sistemine Göre Bedelli Ücreti Ne Kadar Olacak?

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğin kalıcı hale geleceğini açıklamasından sonra, gözler şimdi bedelli askerliğin nasıl uygulanacağına ve ödenecek para miktarının ne kadar olacağına çevrildi. Bedel miktarının 2 bin Euro ya da üzerinde olabileceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bedelli askerliğe her yıl 145 bin kişinin başvurabileceğini ve bir aylık eğitim sonunda yükümlülerin askerliklerini tamamlamış sayılacakları bilgisini vermişti. Ancak bir yıl içinde başvuru sayısının 145 binden fazla olması durumunda nasıl bir eleme yapılacağı netleşmiş değil. 145 bini aşan rakamın bir sonraki yıl veya yıllara aktarılıp aktarılmayacağı da bilinmiyor. Sayının bir sonraki yıla aktarılması durumunda her yıl yükümlü sayısının katlanarak artabileceğine dikkat çekiliyor. Bedelli askerlik için ödenecek ücret üzerinde de çalışıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni askerlik sisteminin detayları açıklandı. Buna göre yeni askerlik sisteminde önlisans mezunlarına müjde çıkarken kalıcı bedelli uygulamasının da geleceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.