Yeni Emekliler ne kadar Banka Promosyonu alacak ?

Yeni Emekliler ne kadar Banka Promosyonu alacak ?

Yeni Emekliler ne kadar Banka Promosyonu alacak ?

Bankalar,  promosyon kampanyalarını yeni emekliler için de uyguluyor. Emekli maaşı bağlananlar, 3 yıllık söz verir vermez promosyon ödemesini alıyor

Yaklaşık 11.5 milyon emeklinin yüzü ek gelir yaratan banka promosyonuyla gülerken, aynı fırsattan yeni emekli olanlar da yararlanıyor. Bankalar, promosyon kampanyalarını yeni emekliler için de devreye aldı. emekli maaşı bağlananlar, 3 yıllık söz verir vermez 900 liraya varan promosyondan yararlanıyor.

TERCİH BAŞLADI
1 Ağustos'tan itibaren, ilk emekli aylığı ödemeleri sigortalıların tercihi esas alınarak yatırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilk defa bağlanacak gelir/aylık ve emekli ikramiyesi ödemelerini 1 Ağustos'tan itibaren sigortalıların tercih ettiği bankalar veya PTT şubelerine yapıyor. Sigortalı yazılı beyanda bulunursa tercih ettiği bankaya, yoksa Ziraat Bankası şubelerine ilk defa bağlanan gelir/ aylık ile emekli ikramiyesi ödemeleri yatırılıyor. Bu durum bankalar arasında rekabeti artırırken, mevcut emeklilere yönelik promosyon kampanyaları yeni emekliler için de uygulanıyor.

TAAHHÜT YETİYOR
Mart ayında hayata geçen promosyon düzenlemesi, sadece mevcut emeklileri kapsamıyor. Emekli aylığı bağlanan kişi promosyon ödemesinden yararlanıyor. 3 yıl boyunca bankasını değiştirmeyeceğini taahhüt edenler, maaşa göre belirlenen 300, 375, 450 liralık taban promosyon ödemesini alıyor. Bazı bankalar ise özel kampanyalar uyguluyor. Kimi maaşa göre promosyon tutarını 330, 415, 500 liraya yükseltirken, kimileri de 2 adet otomatik fatura talimatı olanlara taban tutara ilaveten 50 lira bonus veriyor. Bir banka da bir otomatik fatura talimatı verip, 10 bin lira ve üstünde ihtiyaç kredisi kullananlara taban promosyon tutarının 2 katını taahhüt ediyor. Buna göre, maaşı bin liraya kadar olan emeklilere 600 lira; bin ve 2 bin lira arasında olanlara 750 lira; 2 bin lira ve üzerinde olanlara ise 900 lira net promosyon ödemesi yapılıyor. Emekli olacak kişi, banka tercihini yapıyor. Maaş bağlanınca, 3 yıllık söz verilir verilmez promosyon ödemesi hesaba yatırılıyor. İsteyenler, bankasını promosyon kampanyasına göre seçiyor. Kampanyaların, rekabetle önümüzdeki günlerde daha da artması ve çeşitlenmesi bekleniyor.

ZAMLI MAAŞ VE FARK
Memur emeklileri, bu ay hem zamlı maaşlarını hem de Temmuz ayı zam farklarını cebine koydu. Temmuz ayı maaşlarını Ramazan Bayramı öncesi alan memur emeklilerinin yüzde 4 + yüzde 2.92 artış nedeniyle oluşan farkları ve zamlı Ağustos maaşları hesaplarına yatırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.