Yeni KHK İle Memuriyetten İhraç ve İadeler

Yeni KHK İle Memuriyetten İhraç ve İadeler

Yeni KHK İle Memuriyetten İhraç ve İadeler

aşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, son Bakanlar Kurulu Toplantısın ardından iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarılacağını açıkladı

Habertürk’ün haberine göre 2 yeni KHK için hazırlıkları son noktaya geldi. Çıkarılacak iki KHK'dan birinde ihraç, iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak.

Diğer KHK'da ise bakanlıkların talepleri doğrultusunda gündeme gelen düzenlemeler olacak. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bugüne kadar 27 KHK yayımlandı.695 sayılı KHK ve 696 sayılı KHK’nın yakın zamanda yayınlanacağı belirtiliyor.

695 sayılı KHK’da kamu personeline ilişkin ihraçları ve iadelerin, rütbesi alınan personelin, kapatılacak veya yeniden faaliyete geçecek dernek, vakıf gibi kuruluşların yer alması bekleniyor.

696 sayılı KHK’da ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile ilgili maddeleri yer alacağı belirtiliyor.Bu düzenleme ile kentsel dönüşümün hızlandırılacağı Çevre Bakanlığı Mehmet Özhaseki tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Yeni KHK’lar ile muvazzaf subay, astsubay ve polislerin şehit olmaları halinde birinci derece yakınları askerlikten muaf olacaklar. Ayrıca, uzman çavuşlara beylik silahı edinme imkanı verilecek.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.