Yeşilçam'da üzen detay! Tosun Paşa çekilirken.

Yeşilçam'da üzen detay! Tosun Paşa çekilirken.

Yeşilçam'da üzen detay! Tosun Paşa çekilirken.

ürk sinemasının en eğlenceli filmlerinden biri Tosun Paşa’dır. 7’den 70’e herkesin severek izlediği bir efsanedir. Ancak filmin içinde bir dram da yatmaktadır.


Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit’in başrollerini oynadığı, efsane film Tosun Paşa’nın bilinmeyen bir yönü de mevcut. Ancak bu yön öğrenenleri oldukça üzen bir detay.

69 yaşında sinemaya adım attı

Onu Hababam Sınıfı’nın Felsefe hocası olarak tanıdık. 1905 doğumlu olan Akil Öztuna ilk filmini 1974 senesinde çevirdi. Dövüşe Dövüşe Öldüler filminde kamera karşısına geçti.

Tiyatro sevdalısıydı
Tiyatro sevdalısıydı
Aslında tiyatro sahnesiyle oyunculuğa atılmıştı. Yani anlayacağımız kamera karşısına geç geçmesi onun oyuncu geçmişi olmadığını düşündürebilir ama kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil.


Birçok kişiye göre en komik Hababam Serisi olan ilk 4 filmde Akil Öztuna da yer aldı ve rollerinin hakkını başarıyla verdi.


Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminde, öğrencilerin şakası üzerine okuldan atılması ve devamında gelişen olaylarla hepimizi üzmüştü.

Sinema setlerinde günleri geçiyordu

1974 senesinde başladığı sinema kariyeri hızla ilerlemeye başladı. Üst üste filmlerde oynadı. Setlerin sevilen ve aranan yüzü oldu.


Kartal Tibet’in yönetmen koltuğunda ilk filmi Tosun Paşa için seçilen isimlerden biri de Akil Öztuna oldu. Bence çok doğru bir tercihti.


Filmin başındaki sahneler sonrası dikkat ettiyseniz Akil Öztuna başka sahnede görülmüyor. İşte buradaki detay şuydu. Çöldeki deve ile seyahat sahnesi sırasında deveden düşen ünlü oyuncu iç kanama geçirdi. Hastaneye kaldırılan Öztuna filmden kurgu yöntemiyle çıkarıldı. Ancak devam eden günlerde hayatını kaybetti.


Çıkan bazı haberler neticesinde bu olayın yaşanıp yaşanmadığı tartışılır hale gelmişti. Ancak son noktayı sanatçının kızı Aytaç Öztuna koydu. Bu olayın yaşandığını doğruladı.


Akil Öztuna’nın vefatı üzerine Milliyet gazetesine akrabaları ölüm ilanı verdi. Ünlü oyuncunun ardından kalan son anı bu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.