YILDIRIM'DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI AÇIKLAMASI

YILDIRIM'DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI AÇIKLAMASI

YILDIRIM'DAN LİSELERE GİRİŞ SINAVI AÇIKLAMASI

TEOG'un kaldırılmasının ardından yeni sistemin nasıl olacağı merak konusuyken Başbakan Binali Yıldırım yeni sistemle ilgili açıklamalar yaptı. Yoğun çalışmanın devam ettiğini ifade eden Yıldırım, yeni sistemin 1 hafta içinde açıklanacağını söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı ve fahri doktora tevdi töreninde konuştu. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Düşününki dünyanın 200 ülkesinden öğrencilerimiz var. Sadece dil öğrenmiyorlar, Türklerin hayat tarzlarını öğreniyorlar, kabiliyetlerini öğreniyorlar. Sizin milyonlar harcayarak elde edemeyeceğiniz gönüllü elçiniz oluyor. Burada ne kadar çok misafir öğrencimiz olursa, ömür boyu tanıtımımızı yapan gönüllü elçilerimiz olur. Özellikle söylüyorum, bunu zorlaştırmayalım kolaylaştıralım.

Bugünlerde sınav sistemine ilişkin değişikliğe gidildi. Basitleştirildi. Öğrencilerin stresi biraz daha azalmış olacak. Asıl problem üniversitelere girişin sadece sınava endekslenmesi. O tarihte yapılacak olan sınava bütün kaderimiz bağlanmamalı. Sayın Bahçeli sınavlar kalksın dedi. Kendisi de bir akademisyen. Söylediğine biraz daha dikkatle bakmak lazım. Biz de bunu dikkatle inceleyeceğiz. 

"TEOG SONRASI YENİ SİSTEM"

TEOG'u bu seneden itibaren uygulamayacağız. Bunun üzerinden çeşitli tezviratlar yapılıyor. Bunların hiçbirisi gerçekle bağdaşmıyor. Öğrenciler okullarında okumaya devam ediyor. Bir hafta içinde detaylarını velilerle paylaşacağız. Daha konforlu bir şey getiriyoruz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.