YİNE ARAÇLA BOMBA PATLATTILAR!

YİNE ARAÇLA BOMBA PATLATTILAR!

YİNE ARAÇLA BOMBA PATLATTILAR!

Teröristlerin mazot tankerine yükledikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak etmesiyle meydana gelen şidddetli patlamada ilk belirlemelere göre 1 asker ile bir sivil şehit oldu, 4'ü ağır olmak üzere 30 asker yaralandı.

PATLAYICIYI MAZOT TANKERİNE YÜKLEMİŞLER
 
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde terör örgütü PKK'lılar, Lice karayolu üzerinde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı önünde mazot tankerine yükledikleri patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ilk bilgilere göre 1 asker ile bir sivil şehit oldu. Patlamada 4'ü ağır olmak üzere 30 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Hani Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.
 
YOLLARA TUZAKLANAN PATLAYICI NEDENİYLE AMBULANSLAR İLÇEYE GİDEMEDİ
 
Patlama nedeniyle Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana geldi. Bombalı saldırının ardından ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda arama kurtarma ekipleri ile ambulans sevk edildi. Yollara tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle sağlık ve arama kurtarma ekiplerinin ilçeye girişine izin verilmiyor.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle saldırdığı belirtildi. Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.

Çatışmaların sürdüğü ilçedeki yaralıların tahliye edilmesi için ambulans helikopterlerin devreye sokulması için çalışmalar başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.