YÖK' ten kapatılan üniversitelerin öğrencileriyle ilgili açıklama

YÖK' ten kapatılan üniversitelerin öğrencileriyle ilgili açıklama

YÖK' ten kapatılan üniversitelerin öğrencileriyle ilgili açıklama

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 667 sayılı KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans programlarındaki öğrencilerin işlemleri ile ilgili usul ve esasların uygulanması sürecinde sıkça sorulan sorular ve cevapları içeren bir duyuruyu en son 29 Ağustos tarihinde yayınlamıştı. 9 Eylül itibarıyla güncellenen duyuruda merak edilen farklı sorular ve cevapları yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası bazı vakıf üniversitelerinin kapatılmasıyla, bu üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler durumlarıyla ilgili pek çok soruyu YÖK' e yöneltmişti. Son dönemde en çok sorulan sorular arasında, mezun aşamasında olan ancak ek sınav, not yükseltme sınavı gibi işlemleri nedeniyle mezun olamamış öğrencilerin durumu yer alıyordu. YÖK' ün yayınladığı güncellemede bu öğrencilerin staj, ek sınav vb. işlemlerini koordinatör üniversitelerin yürüteceği ve diplomalarını koordinatör üniversitelerden alacakları açıklandı.

Şehit ve gazi yakını olanlar ile engelli olanlara kapatılan üniversitelerde öğrenim ücreti açısından kolaylık sağlanmış ise muafiyetlerinin belgelendirilmesi halinde öğrencilerin bu kolaylıktan yararlanmaya devam edecekleri belirtildi. Yapılan duyuru güncellemesinde ayrıca öğrenim ücretlerinin taksitlendireceği, konu hakkında detayların daha sonra duyurulacağı açıklandı.

Kayıt süreçleri ve devamsızlık hakkındaki endişeleri de gideren YÖK, öğrencilerin devam durumlarının kayıt süreçleri tamamlanıp eğitime başladıkları tarih itibariyle değerlendirileceğini duyurdu. Yerleşme ve kayıt süreci sona erene kadar öğrenciler devamsızlık sorunu yaşamayacak. Yerleştirme sürecinin karmaşık bir durumda olduğu kaydedilen duyuruda, bu sürecin zaman alacağı ancak öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.