YSK seçmen sorgulama sayfası nerede oy kullanacağım

YSK seçmen sorgulama sayfası nerede oy kullanacağım

YSK seçmen sorgulama sayfası nerede oy kullanacağım

Yüksek Seçim Kurulu YSK 16 Nisan referandumu seçmen sorgulama sayfası. YSK yurt içi ve yurt dışı seçmen sorgulama sayfası açıldı. Muhtarlık bölgeleri seçmen listeleri askıya çıktı. 

16 Nisan referandumunda seçmenler nerede oy kullanacaklarına dair yurt içi seçmen sorgulama ve yurt dışı seçmen sorgulamala işlemlerini aşağıdaki bağlatıları kullanılarak öğremebilirler. 10 Mart 2017 tarihinde yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleşecek. Yurt dışı seçmenler oylarını 27 Mart'ta kullanmaya başlayacak. Son olarak 9 Nisan'a kadar oylar kullanılabilecek.

Seçmen kaydı bulunmayan veya düzeltme yapmak isteyenler ne yapacak?16 Nisan referandumunda seçmen niteliğine sahip ve yerleşim yeri yurt içi olmasına rağmen, yurt içi seçmen kütüğünde kaydı bulunmayan seçmenlerle kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri adresini değiştirmek isteyen vatandaşların yapması gerekenler ve tarihler şu şekildedir:

26 Şubat 2017 17.00 Pazar gününe kadar ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

Öğrenciler, oy kullanmak için ne yapmaları gerekiyor?

Seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç) olmak üzere 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği halkoylaması için şu şekilde işlem yapmaları gerekiyor:Öğrenciler öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

Engelli seçmenler ne yapması gerekiyor?

Seçmen Kütüğünde daha önceden engellilik kaydı bulunmayan görme veya ortopedik engelli seçmenler Engellilik Beyan Formunu doldurmaları gerekiyor. Seçmenler bu formu doldurarak yerleşim yeri adresinin bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna iletilmek üzere bağlı bulunduğu muhtarlığa veya doğrudan Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne bizzat ya da bir yakını tarafından talepte bulunabilecekler.

Seçmen sorgulama sayfasına TCKN ile ve Kimlik bilgilerinizle kolayca giriş yapabilir ve hanede bulunan diğer kişileri de otomatik olarak görebilirsiniz.16 Nisan 2017 Referandumu YURT İÇİ seçmen sorgulama için TIKLAYINIZ.  16 Nisan 2017 Referandumu YURT DIŞI seçmen sorgulama için TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum