YÜKSEK SEÇİM KURULUNA 715 MEMUR ALINACAK

YÜKSEK SEÇİM KURULUNA 715 MEMUR ALINACAK

YÜKSEK SEÇİM KURULUNA 715 MEMUR ALINACAK

YSK'ya 715 personel alınacak
TBMM'de bu hafta içinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) teşkilat yapısında değişiklik öngören teklif görüşülecek. Teklifin yasalaşması halinde YSK merkez teşkilatına 225, taşra teşkilatına 490 olmak üzere toplam 715 personel alımı yapılacak.

BMM'de bu hafta içinde önemli vergi düzenlemeleri bulunan torba yasanın tümü oylanırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) teşkilat yapısında değişiklik öngören teklif görüşülecek.

Genel Kurul'da yarın maddeleri geçen hafta kabul edilen ve kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen 127 maddelik "Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın" tümünün oylaması yapılacak.

Torba tasarının kabulünün ardından ise görev süreleri dolan Meclis'teki 18 ihtisas komisyonunun üye ve başkanları belirlenecek.

Genel Kurul haftanın kalanında da AKP'nin geçen hafta sunduğu ve en son komisyonda ele alınan "YSK'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi" ele alınacak.

Hükümetin YSK'nın teşkilat yapısını güçlendirmeyi amaçladığını belirten teklif geçen Cuma günü Anayasa Komisyonu'nda ele alınmış, muhalefetin bazı maddelerde değişiklik istemesi üzerine alt komisyon kurulmuştu.

Anayasa Komisyonu'nun bugün toplanarak teklife ilişkin alt komisyon raporunu görüşecek. Teklifin Çarşamba gününden itibaren de Genel Kurul'da ele alınmaya başlanması bekleniyor.

Teklife göre, Kurul, görevlerini yerine getirirken ve yetkilerini kullanırken bağımsız olacak. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi Kurula emir ve talimat veremeyecek. Şimdiki gibi yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşacak olan YSK üyelerinin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayılarının salt çoğunluğuyla seçilecek. Üyelerin görev süresi altı yıl olacak. Başkan ve başkanvekili, kurul üyeleri arasından gizli oyla ve üye tamsayısının salt çoğunluğuyla seçilecek.

YSK kararları aleyhine başka hiçbir merciye başvurulamayacak.

Mevcut YSK Başkanı, başkanvekili ve üyeleri, kalan görev sürelerini tamamlayacak. 2016 yılındaki yenileme seçimiyle seçilen üyelerin yerine 2022 ocak ayında yenileme seçimi yapılacak.

Ayrıca YSK merkez teşkilatına 225, taşra teşkilatına 490 olmak üzere toplam 715 personel alımı yapılacak.

Teklifle, YSK'nın merkez teşkilatına 225, taşra teşkilatına da 490 olmak üzere toplam 715 personel alımı yapılacak.

Buna göre; merkez teşkilatına bir seçim hizmetleri genel müdürü, 2 genel müdür yardımcısı, 14 daire başkanı, 15 seçim uzmanı, 15 seçim uzman yardımcısı, 16 şube müdürü, 3 mali hizmetler uzmanı, 9 bilgi işlem müdürü, 9 şef, 13 çözümleyici, 10 programcı, 2 bilgisayar işletmeni, 49 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 3 arşiv memuru, 3 santral memuru, 10 sekreter, 10 şoför, 2 mühendis, 6 istatistikçi, 5 teknisyen, 25 hizmetli, 2 dağıtıcı ve 6 bekçi alımı yapılacak. YSK MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMA BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ET

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.