Yurtdışında bu kasabaya taşınana ev bedava! Sadece tek bir şartı var

Yurtdışında bu kasabaya taşınana ev bedava! Sadece tek bir şartı var

Bu kasabaya taşınana ev bedava! Sadece tek bir şartı var...

İtalya'nın güneyinde bulunan ve Akdeniz'in en büyük adası olan Sicilya'daki Cammarata kasabası bölgedeki diğer pek çok yerleşim gibi azalan nüfus sorunuyla karşı karşıya. İtalya'nın güneyinde önemli bir sorun haline gelen göç ve yaşlanan nüfusa karşı birbiri ardına açıklanan teşvik paketlerine Cammarata da dahil oldu. Buna göre Cammarata'ya taşınacak herkese bedelsiz bir şekilde ev verilecek.

Cammarata deniz seviyesinden yaklaşık 700 metre yükseklikte, Sicilya'nın tarihi kasabalarından biri. Yedi bin kişinin yaşadığı kasaba bir süredir göç sorunuyla karşı karşıya. Kasabanın hızla azalan nüfusu için yerel yönetim harekete geçti.

Palermo'ya 60 kilometrelik bir mesafede bulunan ve pek çok binasının geçmişi Ortaçağ'a uzanan Cammarata, Güney İtalya'nın pek çok yeri gibi azalan nüfusunu arttırmak için teşvik programı başlattı.


Zungoli ve Sambuca gibi kasabalardan sonra bölgeye özellikle genç nüfus çekmeyi amaçlayan Cammrata, kasabaya yerleşenlere bedelsiz bir şekilde ev vermeyi vaat ediyor.

Cammrata Valisi Vincenzo Giambrone'nin hayata geçirdiği bu teşvikten yararlanmam tek şartı ise kasabaya kalıcı olarak yerleşmeyi kabul etmek


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum