Yusuf Tekin'den '2017 Şubat'ta öğretmen alımı' açıklaması

Yusuf Tekin'den '2017 Şubat'ta öğretmen alımı' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin'den Şubat'ta öğretmen alımıyla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin, Sakarya Kültür Merkezi'nde katıldığı bir panelde öğretmen adaylarından gelen bir soru üzerine açıklamalarda bulundu.

Şubat ayındaki öğretmen atamaları sorusunu cevaplayan Müsteşar Yusuf Tekin, Şubat'ta atama olması için Kamuya ayrılan 60 bin personel var. Bunların dağıtılması lazım. Yapılmadı henüz. Bu dağılım her sene Mart'ta yapılır. Erkene alsak bile Şubat'a yetişmesi zordur. Ama atama yapılmayacak anlamına gelmez dedi.

Bize göre Şubat ayında 15 bin civarı öğretmen alımı gerçekleşecek olup okullara öğretmenlerin göreve başlaması mülakattan ötürü ise Mart ayını bulacaktır

ÖĞRETMEN ATAMALARI KESİNLEŞTİ

Öğretmen atamalarının 2017 Şubat'ta yapılması kesinleşti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'a öğretmen atamaları konusunda bir soru önergesi verdi ve atamaların ne zaman yapılacağına dair yanıt aldı. CHP Milletvekili Özdemir kendi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor." ifadelerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.