Yüzbinlerce kişiyi mağdur eden Çiftlikbank'ın sahibinin izine rastlandı!

Yüzbinlerce kişiyi mağdur eden Çiftlikbank'ın sahibinin izine rastlandı!

Yüzbinlerce kişiyi mağdur eden Çiftlikbank'ın sahibinin izine rastlandı!

Mehmet Aydın Uruguay kimliği almış
Yüksek kar vaadiyle kurduğu Çiftlik Bank adlı internet sitesiyle on binlerce insanı dolandıran Mehmet Aydın'ın Uruguay'da geçici kimlik kartı çıkardığı ortaya çıktı. Uruguay yüzde 35 ile Türkiye'nin en çok büyükbaş hayvan ithal ettiği ülke...

27 yaşındaki Mehmet Aydın, 2016 sonunda “200 bin lira yatırana aylık 50 bin lira kazanç” vaadiyle ‘Çiftlik Bank'ı kurdu. İnternet üzerinden oynanan sanal bir oyun popüler hale geldi ve sanal ortamda tavuk, inek veya keçi sahibi olup kar payı alan kişilerin sayısı hızla arttı

Para yatıran üyelerine güven vermek için çeşitli illerde göstermelik tesisler kuran Mehmet Aydın, 77 bin 843 bin kişiden 500 milyon liranın üzerinde para topladı.

62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs'a ve Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Aralık 2017’de Türkiye’deki şirketlerindeki görevini başkalarına devreden Aydın, milyonlarca lirayı alarak kayıplara karıştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasında bulunduğu Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın avukatlarına verdiği vekalette ev adresi olarak Uruguay'daki “Barrio Carrasco Av. Rivera 72 / 32 Montevideo” adresini verdiğini dün ortaya çıkartan  konuyla ilgili yeni bilgilere ulaştı.

 Mehmet Aydın, 9 Ağustos 2017’de Uruguay’da Göçmenlik Bürosuna başvurarak iki yıl süreyle geçerli geçici kimlik kartı aldı.

1200 dolar üzerinde aylık geliri olanlar, ülke sınırları içinde yatırım yapabilecekler ve  Interpol sicili temiz olanlar iki yıl sonunda kalıcı kimlik alabiliyor, 4 yılın sonunda ise vatandaşlık hakkına kavuşuyor.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.