Yüzbinlerce Taşeron İşçi İşsizlik Tehlikesi İle Yüz Yüze

Yüzbinlerce Taşeron İşçi İşsizlik Tehlikesi İle Yüz Yüze

Yüzbinlerce Taşeron İşçi İşsizlik Tehlikesi İle Yüz Yüze

1 Kasım 2015 Genel Seçimleri öncesinde hükümet tarafından Kamuda asıl işi yapan taşeronların kadroya geçirileceği vurgulanmıştı. Daha sonra 22 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı büyük müjdeyi vermiş kamuda çalışan tüm taşeronlar kadroya geçirilecek dedi. Bu açıklamadan sonrasında ilgili bakanların ardı arkasına açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada taşeronların kadroya geçirilmeyeceği, Özel Sözleşmeli Personel statüsünde çalıştırılacağı belirtilmişti.

Hazırlıklar son aşamaya gelmişken 15 Temmuz 2016 darbe girişimi adeta taşeronlara vuruldu. Tasarının yayınlanmasını bekleyen taşeronların çalışmaları zarar gördü. FETÖ terör örgütü üyelerinin bir yandan kamudan temizliği yapılırken diğer bir yandan taşeronlardan temizliği de başlamış oldu. Darbe girişimi iki önemli açıklama yapıldı, birincisi Bakan Soylu, ikincisi Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinin verilen sözden itibaren çok sıkı bir şekilde takip edildiğini belirten Soylu, taşeron işçiler konusundaki çalışmalarını belirli bir noktaya getirdiklerini dile getirdi. Sadece birkaç konu kaldığını söyleyen Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu sürecin geçiçi olarak duraklatıldığını açıkladı. Bu konunun gündeme ne zaman geleceği sorulduğunda ise acil meselelerin gündemden kalkmasından sonra o konuyla ilgili de son birkaç adımı kalan çalışmalarını devam ettireceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada: “ 15 Temmuz süreci de göstermiştir ki FETÖ yapılanmasının kurumlardan acilen temizlenmesi lazım. Devletin bekası için bu yapılanmalar tek tek temizlenecek. Boşalan kadrolara eğitimini tamamlamış , güvenlik soruşturmasından geçmiş mezun öğrencilerimiz alınacak. Kamu kurumları temizlendikten sonra sıra söz verdiğimiz taşerona gelecek. FETÖ ile bağlantısı olan taşeron şirketlere de gerekli işlemler yapılacak. Sonrasında ise söz verdiğimiz gibi taşerona kadro konusu ele alınacak. Ancak bu süreç biraz zaman alacak.” Şeklinde konuşmuştu.

Bilindiği üzre Kamu Kurumları tarafından yapılan özel ihalelerle taşeron firmalar istihdam edilen ve Kurumlarda geçici olarak çalıştırılan kişilere taşeron işçiler denilmektedir. 31 Aralık 2016 tarihinde taşeronları bekleyen büyük bir tehlike var. Yıllık olarak çalıştırılan taşeronların sözleşmeleri bitmektedir. Sözleşmesi biten taşeronlar ne olacak, Taşeronlar ile yeni sözleşme yapılacak mı, Özel Sözleşmeli Personel kadrosuna geçirilecek taşeronların sözleşmesi biterse ne olacak gibi sorular sitemize gelmektedir.

Kadro bekleyen taşeron işçilerin işsiz kalmaması adına ilgili Bakanların bir an önce hazırlık yapmaları ve gerekli önlemleri almaları gereklidir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum