Zam Alamayan Polislere Taltif Telafisi

Zam Alamayan Polislere Taltif Telafisi

Maaşlarına zam umudu 2013'e ertelenen polisler bu yıl 150 milyon lira taltifle ödüllendirildi.

Emniyet Teşkilatı, mesleğinde üstün başarı gösteren personelini ödüllendirdi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar başkanlığında toplanan Taltif Komisyonu 2012’de 110 bin polise 150 milyon lira maaş taltifi verdi.
 polis.jpg
Ek göstergelerinin 2 bin 200’den 3 bin 600’a çıkarılmasını, makam tazminatı, emniyet hizmetleri tazminatı ile fazla çalışma ücretlerinin artırılmasını isteyen polisler teselli ikramiyesi yerine geçenmaaş taltifleri ile yetinmek zorunda kaldı.
 MOTİVASYON SAĞLADI
 Maliye Bakanlığı’nın yüksek bularak düşürülmesini istediği maaş taltiflerinde aslan payını özellikle; İstihbarat, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Güvenlik, Asayiş,KOM, Personel ve Hukuk Müşavirliği birimlerinde görevli polisler aldı.
 
Bu yıl 3 kez toplanan Taltif Komisyonu, silahlı çatışmalara katılarak canlarını ortaya koyan Özel Harekat ve Terörle Mücadele polislerine 24’er maaş taltif verdi.
 
Polisler ortalama 2 ila 20’şer maaş tutarında taltife hak kazandı. Genel bütçeye konan ödenekten karşılanan maaş taltifleri polislere moral ve motivasyon sağladı.
 
EGM Taltif Komisyonu’nun 2013’de üç yerine iki kez toplanması kararı aldı. Yeni süreçte her polise maaş taltifi verilmeyeceği, silahlı çatışma gibi hayati riskli operasyonlara katılan personelin ödüllendirilmesinin planlandığı iddia edildi.
 
495’i meslekten men edildi
 
2011-2012 yıllarıarasında değişik suçlara karışan ve çeşitli rütbelerde bulunan 15 bin 330 polise disiplincezaları verildi. 495 polis ise meslekten ihraç edildi. Disiplin cezaları; uyarı, kınama, maaş kesiminden, 6, 12, 24 ay süreli kısa, orta ve uzunsüreli kıdem durdurma cezalarına kadar değişti.
 
Polis Teşkilatı, işkencevekötü muamele iddialarına adı karışan personelin adeta gözünün yaşına bakmadı.
 
Son 8 yılda TCK’nın 94 ve 95. maddelerine aykırı davrandığı tespit edilen 15 polis “işkence” suçundan adli/idari ceza aldı. Son 1,5 yıliçinde işkence ve kötü muameleden dolayı hiçbir polis meslekten ihracı gerektirecek bir suç işlemedi. KAMİL ELİBOL bugün


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum