Ziraat’ten T.C. kalktı, müşteri hesabı kapattı

Ziraat’ten T.C. kalktı, müşteri hesabı kapattı

Ziraat Bankası adındaki T.C. ibaresini kaldırması ile müşteri kaybına uğrarken, TEB ismindeki “Türk” sayesinde yeni müşteriler kazanıyor.

 

KAMU kurumlarının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresini isimlerinden çıkaran bankalara vatandaştan tepki yağıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile ismindeki T.C.’yi kaldırarak sadece ismini kullanacağını açıklayan Ziraat Bankası, isim değişikliğinden sonra sıkıntılı günler yaşıyor. T.C. ibaresinin kaldırılması ile birlikte birçok müşteri bankadaki hesaplarını kapatma yoluna gitti.
Ziraat Bankası’ndaki hesaplarını kapatan müşteriler, bankaya verdikleri hesap kapatma dilekçelerini ise isimlerini gizlemeden sosyal medyada paylaşmaya başladı.

“Türk” tercih sebebi

T.C. ibaresi banka müşterileri arasında bir hareketliliğe neden olurken, adında “Türk” ibaresi geçen bankalara olan ilgi ise artıyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, bu durumun bir avantaj olmaya başladığını kaydetti. Bu dönemde marka değerlerinin daha fazla öne çıktığını anlatan Mendi, adında “Türk” kelimesi yer alan tek banka olan Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) ismiyle gurur duyduğunu ifade etti.sözcü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.