Zorunlu hizmet affı bekleyen öğretmenler.

Zorunlu hizmet affı bekleyen öğretmenler.

Zorunlu hizmet affı bekleyen öğretmenler.

Son zamanlarda  MEB,deki en önemli gundem konularından birisi de bınlerce kişinin umutla beklediği zorunlu hizmet muafiyetidir.

2010 YILINDAN BU YANA ZORUNLU HİZMETİNİ EŞ - SAĞLIK ÖZRÜ NEDENİYLE ERTEYEN ÖĞRETMEN SAYISININ 200 BİNİ GEÇTİĞİ SANILIYOR

Facebook  da “ZORUNLU HİZMET AFFI İSTEYEN ÖĞRETMENLER 2017’’ adlı 31.000 üyesi bulunan ,aileleriyle birlikte 1,5 milyon olan bu grup zorunlu hizmet muafiyeti için referandum öncesi ‘zorunlu hizmet affına EVET’ demektedir.

İşte o öğretmenlerin açıklaması;

1) Sözleşmeli öğretmenliğin gelmesi ile, ilk ataması yapılan bütün öğretmenler 6 yıl atandıkları kurumda çalışmak zorundadır. Bu nedenle zorunlu hizmetin olması gereksizdir.

2) FETÖ terör örgütü kapsamında binlerce öğretmen görevden alınmış ve örgütün okulları devlete bağlanmıştır. Bu doğrultuda zorunlu hizmet bölgeleri dışında birçok öğretmen açığı ortaya çıkmıştır

. 2000 ve 2010 yılında öğretmenlere zorunlu hizmet affı çıktı. Geçmişte örnekleri olan bir uygulama. Geçmişte uygulandıysa, şimdi de uygulanabilir... Zorunlu hizmete tabi bütün öğretmenlere af gelmesini istiyoruz...

-Sözleşmeli öğretmenlik geldiği için yeni atananlar zaten 5-6 yıl doğuda çakılı kalacaklar. Yeni alımlarla Doğu’da açık kalmayacaktır. Zorunlu hizmetin artık bir esprisi kalmadı.

MEMURLARAHABER.COM OLARAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BİRAN ÖNCE ZORUNLU HİZMET AFFI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATMASI GEREKTİĞİNİ  DÜŞÜNÜYORUZ.

FACEBOOKTAN TAKİP İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum