Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarına Zam

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarına Zam

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatlarına Zam

Zorunlu trafik sigortalarında artış yapılacak. Trafiğe çıkan tüm araçlara yapılması zorunlu olan trafik sigorta poliçelerinde yapılacak artış ile yüzde 10’a yakın bir artış olacak

Gerek döviz kurundaki yükseliş gerekse sigorta şirketlerinin talepleri ve zararları doğrultusunda yüzde 5+5 zam yapılması ön görülüyor.2015 yılında trafik sigorta fiyatlarının sert bir şekilde yükselmesinin ardından duruma müdahale edilmiş ve tavan fiyat uygulaması getirilmişti.

Bu şekilde 4 yıl üst üste kaza yapmayan sürücülerin zorunlu trafik sigortası tavan fiyatları 445 – 470 TL dolaylarına getirilmişti. Enflasyon artışı nedeniyle artırılan tavan fiyatlar şu anda 550 TL civarında işlem görüyor.Trafik sigorta şirketlerinin en önemli harcamalarını oluşturan yedek parça maliyetleri, doların yükselmesiyle birlikte artış yaşadı. Habertürk’ün haberine göre yedek parça fiyatlarındaki artış ve İstanbul’da yaşanan sel ve dolu felaketlerindeki artışlar nedeniyle tavan fiyatlarda artış yapılması ihtiyacı doğdu.

Trafik sigortası tavan fiyatlarında yapılacak artış yüzde 5 olarak düşünülüyor. Sürücünün bulunduğu basamağa ve risk durumuna göre 27 TL ile 50 TL civarında meydana gelecek artış sonrasında ortalama tavan fiyat 550 TL’den 577 TL’ye kadar yükselecek. Ayrıca 2018 yılının Haziran ayından sonra bir kez daha yüzde 5 artış yapılacağı belirtiliyor. 

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.