2012 Anadolu Lisesi Başvuru Süresi Uzatılsın

Öğretmenlerin kafalarında onlarca soru vardır. Bakanlık çalışanlarına karşı sorumluluğunun ve saygının gereği olarak bu sorulara cevap vermelidir.

Öncelikle söyleyelim: bu yarış kuralsız başlamıştır.

Bu yarış başlarken bir yönetmelik dahi yoktur. Mahkeme kararı gereği Fen ve Sosyal Bilimler lisesi adıyla verilen yönetmeliğe güveniliyorsa onda dahi düzenleme yapılmalı yada biz … düzenlemeleri yaparak bu yönetmelik kapsamına Anadolu Liselerini de alarak uygulayacağız diye açıklama yapılmalıdır.

 

Onbinlerce öğretmen şu anda adeta ortada kalmıştır. Bu konuda nasıl bir yol izleneceği açıklanmalıdır.

Bir başka hususu daha belirtelim ve bu hususu bakanlık lütfen ihbar kabul ederek incelesin.

 Bugün 19.12.2010 tarihli yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra sınavsız atanan öğretmenlerin bir kısmı sınava başvurabilmekte iken bir kısmı başvuramamaktadırlar. Bu konuda da bir çok bilgi bizlere ulaşmıştır.

Bunun sebebi ise Anadolu statülü öğretmenlerle sınavsız atananların aynı kurumda çalışması nedeniyle bazı illerde öğretmenlerin Mebbis kaydına “Sınav Sonucuna Göre Atananlar” ibaresi eklenmiştir. Yani bugün ülke genelinde sınavsız atandığı halde sınavla atanan statüsüne alınan öğretmenler vardır. Bunun kasten yapıldığını, sonuçları düşünülerek yapıldığını iddia etmiyoruz fakat bu durumdaki bir çok öğretmen geleceklerinden kaygı duymaktadırlar.

Her türlü emir ve bilgilendirmelere rağmen dönüşen kurumlarda norm ayrımlarını yapmayan illerimiz vardır. Bu da başka bir sorundur.

En azından sınavsız atanan öğretmenler akıbetlerini bilmelidirler. Aksi halde mağduriyetler daha çok artacaktır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü sayın Hikmet ÇOLAK’ın yaklaşımı nasıldır bilmiyoruz fakat sayın Necmettin YALÇIN göreve devam ediyor olsaydı şu ana kadar tatmin edici bir açıklamayı yapması kesindi.

Bu ve benzeri hatalar düzeltilmelidir. Bunun için başvuru süresi bir süre uzatılmalı bırakın hukuku en azından vicdanlarda sorun yaratan aşağıdaki sorunlar giderilmelidir.

1- Düşünün ki bir yıl 4B sözleşmeli çalıştınız sonra KPSS puanına göre kadroya geçtiniz. Ve iki yıl da kadrolu çalıştınız sınava başvuramıyorsunuz.

Fakat 2,5 yıl 4B sözleşmeli çalıştınız ve Haziran 2011 de KHK ile kadroya geçtiniz o zaman sözleşmeli de geçen süreniz hesaba katılıyor ve başvuru yapabiliyorsunuz. Şimdi bu adalet mi siz düşünün.

2-Yıllar boyunca atama alanına göre değil üniversiteden mezuniyet durumuna göre bu sınavlara başvuru yapılabilirken son mevzuatta branşında 3 yıl şartı aranması da çok yerinde değildir. Örneğin geçen gün bir öğretmen aradı ve "ben Resim öğretmeni olarak atanmıştım.Bir yıl bu alanda çalıştım. Sonra boş kadro olduğu için Teknoloji Tasarım branşına geçtim. Şu anda da 5 yıllık öğretmenim ve başvuramıyorum” dedi. Gerisini siz düşünün.

3-En mantıklı olarak Şubat ayında (karne tatilinde) yapılması gereken 2009 ataması ve sözleşmeli görevlendirmesi geç yapıldı (Şubat sonu, Mart başı) ve birkaç günle başvuru yapamıyorum. Diyen öğretmen acaba haksız mı?

Sayın bakan geçen gün katıldığı bir programda bir atama açıyoruz ben 3 günle kaçırıyorum diyeni çıkıyor ona hak verseniz bu kez de ben 2 günle kaçırdım ortaya çıkıyor , yani her zaman atamalar olmuş şeklinde bir açıklamasına şahit oldum. Sayın bakanımıza hatırlatmak isteriz ki okullar kapalıyken yani Şubat başında yapılması gereken atamalar ve görevlendirmelerin suçlusu öğretmen değildir. Şu anda devraldığınız bakanlık bürokratlarıdır.

Tüm bu gerekçelerle atama takvimi biraz daha ileriye alınmalı ve en azından yukarıdaki konularda kamuoyu aydınlatılmalıdır?

 Son bir uyarı Kurumsal Tahsilat yapması gereken Halk Bankasından para yatıran öğretmenlerden 3 TL işlem ücreti alınmakta ve 83 TL yatırmaları istenmektedir.

Bilginize…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.