Gökhan Yurdagül

Gökhan Yurdagül

Amaç, Cemaatin gücü mü?

   Bir bu kalmıştı… Hayatın her şeyine dokunan hükümet bir de eğitimin can damarları olan dershanelere dokunmaya başladı. Eğitim sistemimizin allak bulak olduğu bu dönemde can simidi olan dershanelerin kapatılması geleceğimiz olan gençleri öldürmektir.

 

     Bizler değerli siyasetçilerimiz gibi evlatlarımızı özel kolejlere gönderemeyip, kolejlerin bir nevi yansıması olan dershanelere gönderip evlatlarımızı sınava bu şekilde hazırlayan 657’linin a,b,c ve serbest çalışan vatandaşlarıyız.

 

     Dershaneleri kapatmak çözüm olarak gören siyasetçi büyüklerimiz bu siyasi rantı bir tarafa bırakıp ülkemizin gençlerini düşünmelerini ve Okullarda ki problemleri çözmelerini bekliyorum.

 

      Bir ülkede dershane sayıları her yıl artıyorsa bunun suçlusu dershaneler değil o ülkenin eğitim politikasıdır. Eğitim politikasının yanlış işleyişin acı faturasını dershanelere kesmek hatadan başka bir şey değildir.

 

     Dershanelerin kapatılması çözüm süreci ile verilen bir söz müdür onu bilmem. Bu şekilde devam ederse bir şeylerin çözülüp dağılması kesindir.

 

     Hükümet geldiği süreçten bugüne dek baktığımız da kendi varlığına sorun çıkaran bir çok engeli dağıttığını görmekteyiz. Bunları madde haline getirirsek:

 

1)      İşçi sendikalar şuan nerede? Özelleştirip işçi sayıları eritildi. İşçilerin birlikteliği bu şekilde dağıtıldı.

2)      Memur Sendikaları. Bir sendikaya destek verilerek çalışanları ben merkezci haline getirdiler. Artık memurlar koltuk kapma savaşına girdiler.

3)      Ülkede bir çok darbe yapan Asker gücü… Çoğu Ergenekon ve Balyoz’dan içerde.Bir çoğu da istifa etti. Asker güç kırıldı.

4)      Bağımsız Mahkemeler. Üyeler atanması…

 

  Bir çok güçleri kıran Hükümet hareket alanını bu şekilde daha da genişletti. Bu hareket alanında başına iş açan bir yapılandırma vardı. Bu güç Cemaatlerin gücüydü. Bununda bitmesi gerekiyordu.

 

  Dershanelerin kapatılması ve öğrenci evleri ile ilgili açıklamalar arka arkaya olması Cemaatti tamamen bitirmenin ilk işaretimiydi?  

 

  Hükümetin kadrosunda  dershane çatlağı oluşacağı kesin. Gelecek seçimde AKP’nin oylarına yansıyacağı da ortada. Başbakanın buna rağmen bu şekilde adım atması dershaneler konusunda geri adım atmayacağın bir göstergesi olarak görebiliriz.

 

  Yazımı bir cümle ile tamamlamak istiyorum. “ Dershaneleri kapatmak Ülkemizin geleceği olan  gençleri  öldürmektir.”

 

Saygılarımla…

 

 

 

   

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.