MEB’den açıklama bekleyen sorular

Anadolu Liselerine öğretmen seçimi ile ilgili sınav duyurusundan sonra öğretmenlerin kafalarını karıştıran sorulara cevap bulunmalıdır. Aslında 80,00TL yatırıp sisteme giren kişi durumunu görebiliyor fakat boşu boşuna ücret yatırmak da anlamsızdır. Kılavuzların amacı bu tür aksaklıkları gidermek olduğu halde mevcut kılavuzda bu sorular cevap bulmamaktadır.

1- Şu anda Anadolu Lisesinde çalışan ve sınavsız atanan öğretmenler başvuru yapabilecekler midir? Konu en çok da bu öğretmenleri ilgilendirdiğinden başvuru yapabilmeleri gerekir. Bazı öğretmenlerimizin MEBBİS kayıtlarında sınavla atanmadıkları halde sınavla atananlar yazmaktadır.

2- Geçmişte Anadolu Lisesine sınavla atanıp şu anda başka kurumlarda bulunan öğretmenler sınava başvurabilirler mi? Yönetmeliğe göre başvurabilirler fakat sistemin açılıp açılmadığını görememekteyiz.

3- Şu anda bir Anadolu lisesinde çalışan ve bu okula sınavla atanan öğretmenler isterlerse sınava başvurabilirler mi? Yönetmelikte bu konuda da bir düzenleme yapılması uygun olacaktır. Tıpkı yönetici atamada olduğu gibi.

4- Sözleşmeli öğretmenken KPSS ile kadroya geçen öğretmenlerin hizmet süresi hesabında Sözleşmeli öğretmenlikte geçen sürenin de değerlendirilmesi gerekir.

5- Öğretmenken askerliğe giden ve Asker Öğretmen olarak çalışan öğretmenlerin bu süreleri de hizmet süresinden sayılmalıdır. Sözleşmeli ve asker öğretmenlik için yargı kararlarının da var olduğunu hatırlatmak isteriz.

6- Mezuniyeti itibariyle Anadolu Lisesi öğretmeni olabilecekken şu anda başka alanda öğretmenlik yapanlara yada öğretmenlikte 3 yılını doldurduğu halde alanında doldurmayanlara da başvuru hakkı verilmelidir. Geçmişte olduğu gibi.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.